Visa alla bilder
Visa film

Plymouth De Luxe Sedan — 1946

Cool 40-talare från Plymouth i ett vaniljgult värdigt och snyggt skick. Rolig och detaljerad dokumentation.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil som ger ett extra sympatiskt intryck i både form, funktion och skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
160 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15263
FALKENBERG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En bil som ger ett extra sympatiskt intryck i både form, funktion och skick."

Beskrivning

Bilen fanns i Sverige så tidigt som 1950, kanske tidigare. Dokumentationen berättar i alla fall att Swan Olson, boende på 2503 Rodeo Road (idag Obama Bilvd) betalade sin registreringsavgift i Santa Monica i april 1949. Kanske hette ägaren Sven Olsson och tog med sig bilen hem till Sverige, eller kanske någon släkting. Ett gäng med noga sparade skattekvitton ramar in tavlan där också svenskt registreringsbevis från 1954 sitter. Det första skattekvittot är från 1951. Ett par besiktningsförelägganden från den svenska statspolisen hittar vi också, från 1962 och 1963, två år före Svensk Bilprovning drog igång sin verksamhet 1965. En rejäl pärm med papper och kvitton berättar historiken från närtiden. Plymouthen renoverades i början på 2000-talet och är fortfarande lika fin nu som då, enligt uppgift. Den nuvarande ägaren har varit formell ägare se’n 2006, men det har varit hans far som mest har nyttjat bilen, ofta med en SMV ägghusvagn på kroken. Pappan har varit en flitig cruisare på eventet Wheels ’n’ Wings som har hållits i Varberg och på senare år i Falkenberg. Bilregistret säger att bilen registrerades första gången 1987, men på en äldre registreringsskylt syns året 1976, vilket talar för att bilen borde ha varit i nuvarande registret (som infördes 1973) hela tiden. Med en rejäl research i Riksarkivets register kan säkert en eventuellt bilhistoriskt intresserad ny ägare söka reda på hela historiken.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1946/1946 
 • Första registreringsdatum
  1987-07-21 
 • Avläst mätarställning
  111 750 km 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Trygg, pålitlig och lättkörd. Motor, låda och chassi spelar fint ihop, även i dagens trafikrytm. Bromsarna renoverades för ett par år sedan.

 • Skick interiör:

  Ren och snygg inredning ger ett allmänt fräscht intryck. Instrumentpanelen är i sig ett vackert litet konstverk att vila ögonen på en stund. Fina mattor och innertak.

 • Skick exteriör:

  Mäktigt intryck med vacker lack och plåt, mycket och fint krom tillsammans med många snygga detaljer. Lite ojämnt i färg och plåt på trösklarna innanför dörrarna.

 • Skick helhet:

  En fint fungerande fyrtiotalsjänkare i ett presentabelt och stiligt skick är en uppenbarelse i sig, men med den underhållande och fina dokumentationen blir helhetsintrycket ännu ett strå vassare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2017-04-01
Ursprungsbesiktning: 1987-07-17 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1987-07-21
Senast godkända besiktning: -
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Falkenberg

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG