Visa alla bilder

Mercedes-Benz 450 SL V8 — 1980

En snygg och välbevarad Mercedes-Benz med en härlig färgkombination.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Originallack, krom och inredning i mycket bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
163 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15264
ÖSTHAMMAR
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
170 - 200 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Originallack, krom och inredning i mycket bra skick."

Beskrivning

Den här Mercedesen köptes ny i San Jose i Kalifornien 1980. År 2006 köptes bilen av en samlare i närheten av New York city. Här kördes den endast i torrt väder och förvarades övrig tid hos en Mercedesfirma.
Den importerades 2018 till Tyskland. Där har den haft två ägare. Den registrerades av nuvarande ägare i Sverige 2021. Den har besiktigats av Mercedes-Benz-klubben och har nu en MHRF-försäkring.
Besiktningsmannen skrev i sin bedömning " En av de bästa orörda MB 280- 350-450 SL som jag sett.", se bild.
Den här bilen är i ett mycket fint och välvårdat skick och är i det närmaste som den var som ny. Originallacken har några repor som är bättrade och det finns ett par små bucklor på främre stötfångaren, se bilder. Det finns även en liten buckla på hardtoppens kant. När det gäller AC, farthållare och elantenn har dessa osäker funktion. Högra dörrens övre tätlist har vikt sig. Det medföljer en ersättningslist. Ny sufflett i fint skick.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1980/1980 
 • Första registreringsdatum
  2021-09-05 
 • Avläst mätarställning
  61907 miles 
 • Regnr
  PBC23G 
 • Chassinummer
  WDB10704412061055 
 • Kw / hk
  140 / 190 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Brun 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina. AC, farthållare och elantenn, osäker funktion.

 • Skick interiör:

  Interiören är i ett mycket fint välvårdat originalskick. Den högra dörrens övre tätlist har vikt sig.

 • Skick exteriör:

  Mercedesen är rak i karossen. Den har också en mycket fin lack och har klarat sig bra från rost, även undertill. Det finns två små bulor på främre stötfångaren, se bild. Även en liten bula på hardtoppens kant.

 • Skick helhet:

  En välvårdad och fint bevarad bil i ett mycket trevligt skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-09-05
Ursprungsbesiktning: 2021-09-03 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2021 -09-05
Senast godkända besiktning: 2021-09-13
Besiktigad tom: 2023-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

En av bilvärldens verkliga GT-klassiker. Mercedes-Benz öppna SL med 107-kaross blev en verklig långkörare med sina 18 år. Tillverkningen startade 1971 och löpte på hela vägen till 1989. När tillverkningen lades ner hade man tillverkat hela 260 000 exemplar.
107-generationen tillkom under en tid då de amerikanska myndigheterna kraftigt stärkte sina säkerhetskrav vilket tvingade många biltillverkare att ta i från tårna.
Hos Mercedes-Benz kallades 107 internt för pansarvagnen på grund av konstruktionen. Genom åren tillverkades SL med en rad motorer, både med sexor och V8.
SL fanns också som lyxcoupé och kallades då SLC och hade längre chassi än den strikt tvåsitsiga cabriolet-versionen SL.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Östhammar

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG