Visa alla bilder

Jaguar XJ-S V12 — 1990

Tidlös elegans i ett smidigt paket med V12-motor.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Väl fungerande bil i bra bruksskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
44 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15206
SJUNTORP
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
120 - 140 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Väl fungerande bil i bra bruksskick."

Beskrivning

'No gentleman travels behind less than twelve cylinders' sägs det. Den här XJS:en har just det - Jaguars fina 5,3 liters V12. Sista årsmodellen före facliften 1991. Importerad år 2000 och utrustad med bland annat A/C, elhissar, farthållare, kassettbandspelare, färddator. Nybesiktigad utan anmärkning, servicebok saknas

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1990/1990 
 • Första registreringsdatum
  2000-07-14 
 • Avläst mätarställning
  134690 km 
 • Regnr
  RON613 
 • Chassinummer
  SAJJNAEW4BM171200 
 • Kw / hk
  202 / 275 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen har fått en service samt teknisk genomgång nyligen efter den stått still en period. Bromsar renoverade och fungerar bra. Går fint och jämnt i motorn. A/C ur funktion. Fin och torr i motorrum och allting sitter på sin plats. Ena avgasröret är lite provisoriskt upphängt.

 • Skick interiör:

  Inuti ger bilen ett gott intryck, snyggt blått skinn i mycket god kondition, inga sprickor, sömmar hela. Dörrsidor är också fint och inget onormalt slitage i mattor, pedaler och insteg. Träet fint men fernissan har krackelerat något med åren. Reglagepanelen för elhissar i mittkonsolen har lossnat men kontakterna fungerar. Innertaket helt och rent, fast det har släppt och hänger ned. Inga spår av fuktintrång och tätlister och liknande i gott skick.
  I Bagaget finns original reservhjul på sin plats. Klädsel fin, original förbandslåda och komplett verktygsuppsättning - den senare har troligen aldrig använts då verktygen fått lite ytrost och oxidering.

 • Skick exteriör:

  Blåmetallic med den dubbla coachlinen intakt. Karossen huvudsak oskadad, det finns stenskott samt lite rost i hjulhuskanter och ena skärmen mot tröskeln. Men angreppen är av någon anledning begränsade till just vänster sida, höger sida skärmar och hjulhus i princip oskadade. Ett litet rosthål skymtar under höger baklampa. Fin och hel i golv, trösklar och bagagerumsgolv. En del begynnande rost kan även ses i dörrars underkanter. Bilen har USA-kofångare men osäkert var den är såld ny. Lampor, blinkers och annat är europastandard. Passformen är som det brukar vara på dessa kofångare som monteras för USA - lite sådär.

 • Skick helhet:

  Fungerande nybesiktigad bil som är trevlig att köra som den är, eller fortsätta förfina efter hand.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2010-08-31
Ursprungsbesiktning: 2000-07-10 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2000-07-14
Senast godkända besiktning: 2022-07-11
Besiktigad tom: 2024-07-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sjuntorp

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG