Visa alla bilder
Visa film

Ford M151 A1 — 1966

Lite ovanligare militär-Ford i ett genomfört, fint renoverat och välutrustat skick. Extra intressant då konstruktionen med pendelaxel bak gjorde att bilen aldrig kom ut på den civila marknaden i USA.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Snyggt och representativt militärfordon, konstruerat och tillverkat av Ford med en konstruktionsmässigt intressant historik ."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
70 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15304
VELLINGE
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
165 - 185 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Snyggt och representativt militärfordon, konstruerat och tillverkat av Ford med en konstruktionsmässigt intressant historik ."

Beskrivning

Den kom till Sverige i slutet på åttiotalet och lär någon gång i tiden passerat Big Bengts samlingar i Hillerstorp. En tidigare ägare lät lägga igen de genuina kulhålen bilen hade fått under tjänstgöring i Vietnam. Enligt uppgift, alltså. Men kulhålen var äkta. Den nuvarande ägaren har utrustat den med fin gammal svensk stabsutrustning, till exempel telefoner, teletråd, kamouflagenät och annat nödvändigt för en Ford i fält. Senast besiktigad i juli 2021 och är därmed besiktningsbefriad.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966/1966 
 • Första registreringsdatum
  1988-07-14 
 • Avläst mätarställning
  44518 miles 
 • Regnr
  GLU 231 
 • Chassinummer
  2M8099 
 • Kw / hk
  51 / 69 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusgrön  

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Pigg maskin när den väl har fått upp tempen och lådan är lätt att komma överens med efter en stunds umgänge. Bilen har en lite egen och skönt mekanisk startprocedur med både manuell pump och elektrisk bränslepump, tändningsvred och startknapp på golvet högst upp till vänster.

 • Skick interiör:

  Hel, ren och sedvanligt spartansk – men funktionell – inredning. Många extra fina tillbehör, mer eller mindre autentiska.

 • Skick exteriör:

  Oklanderligt matt och grön lack, och canvastaket är helt med både tung känsla och tjocklek. Bra däck med ett grovt mönster, som sig bör.

 • Skick helhet:

  Rolig Ford på terrängträffarna, ovanligare än en Willys Jeep, och med ett militärt konstruktivt arv från krigshärdarna i Korea och Vietnam.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-07-16
Ursprungsbesiktning: 1988-06-29 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-07-14
Senast godkända besiktning: 2021-07-22
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Bilens bakre pendelaxel (typ Corvair och Volkswagen) fick mycket kritik då många olyckor i fält kunde härledas till konstruktionens typiska självstyrande och förändrade cambervinkel vid till exempel körning på ojämn väg i kombination med kurvtagning i lite högre hastighet. En ny version med en reviderad bakaxelkonstruktion kom senare i form av modellen M151A2, även om problemen inte var helt lösta. Därför blev heller aldrig bilen godkänd av amerikanska myndigheter för att säljas i en civil version.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Vellinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG