Visa alla bilder
Visa film

Alfa Romeo 1300 GT Junior — 1972

Klassisk, stilren och svensksåld Alfa 1300 GT Junior från 1972. Eftertraktad som få av klöverentusiasterna och med en fin svensk pop-proveniens, musikikonen Joppe Pihlgren har ägt och kört bilen sedan 2004.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Allmänt kallad Bertone-coupé bland entusiasterna och det här exemplaret erbjuder olika roliga möjligheter."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
145 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15092
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
200 - 250 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Allmänt kallad Bertone-coupé bland entusiasterna och det här exemplaret erbjuder olika roliga möjligheter."

Beskrivning

Den nuvarande ägaren bor centralt Stockholm och har knappt kört Alfan mer än 70 mil sedan han köpte bilen 2004. Han ägde även en likadan före dess. Med den fick vi lära oss mer om en entusiastbilsägares vardag i ett reportage TV-programmet Motorjournalen, klicka på länken nedan för lite fin Joppe-underhållning. När han köpte det här exemplaret hade den renoverats och lackerats 2002, och fått en tvålitersmaskin, troligtvis från en Berlina eller Spider, och säten från en åttiotals-GTV. Den senaste godkända besiktningen gjordes 2015 och den har stått i garage sedan 2016, så den kräver nu service, trimning och en teknisk översyn. Mätarställningen säger 4 645 mil och är förmodligen 14 645 mil, men det är inget som kan bekräftas.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1971-11-23 
 • Avläst mätarställning
  46 458km 
 • Regnr
  DRN328 
 • Chassinummer
  AR1270449 
 • Kw / hk
  66 / 90 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell  
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar och går att köra, men den behöver en allmän service, förgasaröversyn, bromsrenovering och ett nytt batteri. Det oljefuktar lite i närheten av bakaxeln. Bra däck.

 • Skick interiör:

  Interiören är ren och snygg, stolarna är inte original, de är från åttiotals-GTV men passar fortfarande med rätt Alfa-känsla. Passagerarsidans dörr är svår att öppna ibland, mattorna är bra, instrumentpanelen har inga sprickor och det ingen radio monterad.

 • Skick exteriör:

  Lackerad 2002 med några små stenskott och märken, ett bra och rent underrede, rostblåsor på båda dörrarna, ytrost främre vänstra skärmkanten och ett litet svetsjobb på den vänstra bakre domkraftsfästet. Fint krom, litet märke på bakre stötfångaren. Plåtfälgarna skulle behöva lackeras om.

 • Skick helhet:

  Charmig Alfa med en fin proveniens som med små medel och service kommer att funka fint. Åtgärda de små rostangreppen eller kör som den är.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-09-06
Ursprungsbesiktning: 1971-11-23 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1971-11-23
Senast godkända besiktning: 2015-11-11
Besiktigad tom: 2017-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 19

Fakta om modellen

https://www.youtube.com/watch?v=rurKOrLYP3Y

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-29.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG