Visa alla bilder

Volkswagen Typ2 T2 pickup dubbelhytt 1500 — 1969

Sällsynt "Early-bay, do-ka" modell har stått undanställd i väntan på renovering. Rullat i Norrland fram till åttiotalet. Smårost och bättringar finns runtom, men ändå förhållandevis hel och fin. Motorn står på lastpall bredvid bilen.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Trevlig projektbil som med en teknisk översyn och lite rostlagning kan användas som den är. Också ett bra grundämne för en finare originalrenovering av idag mycket ovanlig modell."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
96 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14140
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ2 T2 pickup dubbelhytt?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Trevlig projektbil som med en teknisk översyn och lite rostlagning kan användas som den är. Också ett bra grundämne för en finare originalrenovering av idag mycket ovanlig modell."

Beskrivning

Denna dubbelhytt pickup har tidigare haft regnummer Y5150 (Y=Västernorrland). Den reggades aldrig in i det nya bilregistret, utan gick som oregistrerad gårdsbil några år innan den ställdes undan. Gamla regbeviset kan beställas kopia på och med detta kan man regga in bilen och få moderna nummerskyltar. Detta får köparen göra själv. Bilen är tillverkad november 1968 och levererad till Malmö våren 1969 för att sedan levereras i Västernorrland. Har levt sitt verksamma liv i Sundsvall och Östersund för att sedan komma till Åmål för ett par år sedan. Den har stått i väntläge för renovering hos Fahlkes VW-verkstad, men andra bilar har kommit före i körn, varför den säljs som den är nu. Motor och växellåda har monterats ur för uppsnyggning och står på lastpall bredvid. Ser ok ut och har fungerat när det togs ur bilen. Rostmässigt är det mest kosmetiskt nertill på utsidan, ytrost och några småhål finns runtom, se bilder. Balkar och utriggare är friska. Framvagnen är sänkt med sänksatser till torsionsrören. Ett bra objekt med härlig patina som går att få körbar som den är, om man är lagom mek-kunnig. Också lämplig för en fin originalrenovering eftersom denna modell tillhör de mest ovanliga och eftertraktade bland VW:s äldre pickuper, i samlarkretsar.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1969/1969 
  • Första registreringsdatum
    1969-10-15 
  • Avläst mätarställning
    58202 km 
  • Kw / hk
         / 50 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Konstläder 
  • Färg
    Beige 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Startar ej då motor är urmonterad. Motorn går runt för hand. Bilen har stått undanställd i mer än 30 är, så bromsar, bränslesystem och elsystem behöver ses över och servas. Bilen är komplett och har stått torrt, så det är främst nya bromsar och montering av motor och växellåda som behövs. Mätaren står på 5800 mil. med tanke på slitaget i hytten mm bedömer vi att den gått 15800mil.

  • Skick interiör:

    Normalt slitet skick, förarstolen sliten och dörrsidorna smutsiga men ändå ovanligt hel och orörd originalinredning får vi säga. Duger fint som den är.

  • Skick exteriör:

    Normalt slitet bruksskick för transportbil, med bättringar, småbucklor och rostangrepp runtom, ytrost på flaket, se bilder

  • Skick helhet:

    Kul modell som är väl värd att meka med så den kommer ut på vägarna igen. Bra projektbil för lagom händig och bilintresserad person. För mer info och visning, ring gärna dierkt till Fahlke Classic Cars i Åmål, tel 0761022063.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

T2 modellen (som kallas för bay-window för den hela, välvda framrutan) kom 1967, efter split-window modellen som ser likadan ut baktill som denna. De första åren hade modellen smala kofångare, små baklampor och blinkers nertill i fronten samt de gamla fälgarna och navkapslarna. Dessa kallas för "early-bay" och är lite mer heta an de senare med tjocka stötfångare. Dubbelhytten är den mest ovanliga eftersom dessa var så praktiska då de tog både last och personal. De var slitvargar som kördes till de tog slut. Därför finns få kvar idag och fina betingar höga samlarvärden över hela välden.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG