Visa alla bilder
Visa film

Saab 900 2.0 Turbo Coupé Talladega — 1998

En makalöst fin Saab 900 Talladega som gått endast 624 km.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Som en ny bil helt enkelt. Till och med AC:n kyler."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
320 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14010
NYKÖPING
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Som en ny bil helt enkelt. Till och med AC:n kyler."

Beskrivning

Bilen är en SAAB 900 Talladega coupé. Cayenneröd metallic. Bilen inköptes ny 1998 av säljarens far och är av årsmodell 1998. Den har endast körts 63 mil i dagsläget. All utrustning som fanns tillgänglig är på bilen. Även glastakluckan då fadern drömde om en cabriolet, men tyckte att den var för dyr. Än idag när man öppnar dörren finns nybilslukten kvar. Skicket för övrigt är som när den lämnade hallen. Bilen har stått i samma svala mörka garage under alla år. De senaste 14 åren har bilen inte rullat alls. Ett nytt batteri är nyligen monterat
 
Det som avviker från rent original ut från bilhallen är:
Fälgarna som sitter på är inte original utan istället skiftade till SAAB Hirsch 6-ekrade 17”.
Motorn har setts över av Rolf Uhr med en steg 3 paket.
-Om jag inte minns helt fel så innebär det 235 hk, racekatalysator och 2,5” rostfritt avgassystem därefter säger säljaren.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1998-02-12 
 • Avläst mätarställning
  624 km 
 • Kw / hk
  136 / 185 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Som nytt men möjligtvis har någon komponent åldrats och behöver bytas ut om man tänker ta bilen i trafik.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick med nybilsdoft och förvånansvärt nog så kyler AC:n.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick.

 • Skick helhet:

  Skick som man kan förvänta sig efter under 63 försiktiga mil. Med andra ord: Mycket bra skick!

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2007-01-28
Ursprungsbesiktning: 1997-12-18 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1998-02-12
Senast godkända besiktning: 2007-06-08
Besiktigad tom: - 2008-01-31
Årsskatt: 2199
Körförbud: Ja
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Saab kunde under ägaren General Motors utveckla en helt ny modell som såldes under samma namn, Saab 900, 1993-1998 men som ofta betecknas som NG, New Generation. Den skiljer sig mycket från den första Saab 900-generationen men har kvar flera gamla Saab-attribut i designen.
900 Talladega var en hyllning till Saabs uthållighetstest på den amerikanska ovalracerbanan Talladega Raceway. Då sex Saab 900 körde 100 000 miles i sträck med en medelhastighet av 226,450 kilometer i timmen.

För första gången i en Saab kunde kunderna erbjudas en V6-motor, på 2,5 liter och 170 hk. baksätet. De positiva omdömena gällde det stora bagageutrymmet och riktningsstabiliteten. De övriga motorerna var samma 4-cylindriga som i SAAB 9000. Som tillval fanns en halvautomatisk växellåda där kopplingspedal saknades, men växlingen gjordes manuellt med en vanlig växelspak.

Invändigt hade nya 900:an samma placering av tändningslåset som 99 och gamla 900, d v s bakom växelspaken mellan framstolarna. I stället för rattlås hade man ett växelspakslås som tvingade föraren att lägga i backväxeln innan nyckeln togs ur. Denna konstruktion hade inte använts på 9000-modellen, men återinfördes i nya 900. En nyhet var "Night Panel", som innebar att instrumentbelysningen kunde släckas ner helt vid mörkerkörning, förutom hastighetsmätaren, och att övriga instrument tändes om de gav ovanliga utslag.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nyköping

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-10-14.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG