Visa alla bilder

Volvo S90 3.0 Executive — 1998

Välvårdat direktionsfordon med en lika väldokumenterad som trevlig historik. Här har både kungligheter, landshövdingar och annat politiskt tillsatt njutit av komforten i baksätet.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Pedantiskt omhändertagen på ytan, djupet och på dokumentnivå."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
83 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12849
SANDARED
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
90 - 120 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Pedantiskt omhändertagen på ytan, djupet och på dokumentnivå."

Beskrivning

Det här exemplaret levererades nytt till länsstyrelsen i Jämtlands län nästan på dagen för 23 år sedan när den här auktionen går ut, den 16/9 1997. Därefter fanns bilen i tjänst för dignitär transport fram till 2003, då den såldes vidare till en Sven Ernqvist som passande nog var Volvo-verkstadsägare i länet. Ernqvist letade efter en ersättare till sin fina och trogna 760 GLE från 1988 och fann då en lokal finbil i samhällets tjänst till salu, och som enligt uppgift såldes på grund av den dåvarande landshövdingens åsikt om bilens för stora storlek. Den nuvarande ägaren köpte S90:n av Sven Ernqvists dödsbo 2010 och är således den tredje brukande ägaren. Som sådan har han i huvudsak brukat bilen som en entusiastbil, men har ändå hunnit med lite drygt 5 000 mil på 10 år.
En S90 Executive var välutrustad redan i grundversion och det här exemplaret är ändå mer toppat trots att bilen är en version (Level) 1 av 3 som Executive såldes i, där nivå 1 var den enklare av dem med ett vanligt tresitsigt baksäte.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1998/1998 
 • Första registreringsdatum
  1997-09-11 
 • Avläst mätarställning
  176450 km 
 • Regnr
  FAK592 
 • Chassinummer
  964956W1129352 
 • Kw / hk
  150 / 204 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Med drygt 17 000 mil på mätaren är bilen välanvänd, men oljeservice och annan service har gjorts med tätare intervaller än rekommenderat. Motor och låda känns väldigt mjuka och samstämmiga i gångkulturen. Och en rak sexa har en känsla som få andra motorer.

 • Skick interiör:

  Skinnklädseln är hel och ren, bilen är som tidigare nämnts pedantiskt omhändertagen.

 • Skick exteriör:

  Fin och välpolerad originallack där delar (framskärmar, huv och stötfångare) är omlackerade på grund av stenskott. Arbetet är väl utfört. Vidare är fälgarna ersatta av nyare Volvofälgar från S80 T6. De gamla originalfälgarna är sålda.

 • Skick helhet:

  En S90 Executive i ett representativt skick som än idag håller för sin initiala uppgift; att ståndsmässigt och säkert frakta sina passagerare ombord, oaktat deras hemvist på samhällets trappsteg.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-08-15
Ursprungsbesiktning: 1997-09-05 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1997-09-11
Senast godkända besiktning: 2018-04-28
Besiktigad tom: 2019-06-30 / Körförbud
Årsskatt: 2627 SEK
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Årsmodellerna 1997-98 handbyggdes av avdelningen Special Vehicles på Torslandaverken.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG