Visa alla bilder

Volvo 744 2.3 — 1989

En fin norrlandskörd svensk kvalitets-klassiker

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Tvätta, dammsug, polera och kör vidare mot 100 000 mil. En outslitlig svensk arbetshäst."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
13 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12950
LULEÅ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 744?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Tvätta, dammsug, polera och kör vidare mot 100 000 mil. En outslitlig svensk arbetshäst."

Beskrivning

Klassisk 30 år gammal "folk-Volvo" med 2,3 liters motorn som aldrig ger sig.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1989/1989 
 • Första registreringsdatum
  1989-03-14 
 • Avläst mätarställning
  340 000 km 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
   
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går fint och växellådan känns bra. En ordentlig motortvätt gör stor skillnad. Bra däck ca 5 mm. Bra avgassystem

 • Skick interiör:

  Smutsig matta. Innertaket hänger ner lite över förarsidan. Går att fixa. Fin klädsel. Smutsigt i kofferten men samtidigt torrt och fint.

 • Skick exteriör:

  Matt i lacken, vilket går att polera bort. Buckla på vänster framskärm och lite småbucklor överalt efter 34 000 mil på vägar över hela Norrland.

 • Skick helhet:

  Bilen är enbart körd på saltfria norrlandsvägar och den har bott i garage på fritiden. En pålitlig arbetshäst som har många mil kvar i kroppen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1994-09-16 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1989-03-14 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1989-07-07
Senast godkända besiktning: 2019-10-29
Besiktigad tom: 2021-10-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

700-serien introducerades med 760 som lanserades i februari 1982. 1984 kom den enklare och billigare systermodellen Volvo 740, vilken blev volymbilen. Först ut var 740 GLE med B23E-motor som hade insprutning och 130 hk. Därefter kom 740 GL med B23A som hade förgasare och 112 hk. Även 740 Turbo erbjöds med samma turbomotor som 760 Turbo. Våren 1985 kom herrgårdsvagnen av 740 som årsmodell 1985 i Nordamerika, övriga världen fick vänta tills hösten 1985 och årsmodell1 986.
Volvo 740 är enkelt uppbyggd med en självbärande kaross, rak 4-cylindrig radmotor med växellådan fäst direkt bakom en bit in i kardantunneln. Bakom växellådan sitter kardanaxeln som via ett stödlager och två drivknutar överför den drivande kraften till bakhjulen genom en stel gammaldags gjutjärnsbakaxel. Grunden i Volvos egentillverkade bensinmotorer är en femlagrad vevaxel, enkel överliggande kamaxel och två ventiler per cylinder.
Volvo 740 monterades och byggdes främst i Sverige men även i Belgien.
Produktionen upphörde med 1993 års modell hösten 1992 på grund av att den snarlika vidareutvecklade modellen 940 kommit ut på marknaden,

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning.
För visning av fordonet kontakta handläggare Lennart Ström

Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att kontakta Lennart Ström

Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG