Visa alla bilder
Visa film

Volvo 244 GL — 1993

Sista årsmodellen av en svensk klassiker. Få ägare och endast 15000 mil.
Besiktigad till 2021-10-31.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Entusiastbil i orenoverat originalskick som tål att användas som bruksbil, går stabilt och fint. Iordningställd av entusiastisk ägare med stora Volvokunskaper."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
48 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12971
MARKARYD
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
50 - 70 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Entusiastbil i orenoverat originalskick som tål att användas som bruksbil, går stabilt och fint. Iordningställd av entusiastisk ägare med stora Volvokunskaper."

Beskrivning

Denna bil köptes 1993 av en man i Upplands Väsby, han var rädd om bilen och skötte den väl. Han behöll den till hösten 2017 då en man i Sigtuna köpte den, han hade den några månader och lät sedan sin son ta över den. Våren 2018 köpte nuvarande ägare som är Volvo entusiast bilen och har servat, rekonditionerat samt besiktat den.
Bilen är utrustad med airbag på förarsidan, centrallås och varvräknare.
244:n är registrerad i februari 1993 och bör vara en fin investering då det är en av de sista.
Då det finns flera bilar i samlingen som behöver omvårdnad väljer han nu att avyttra detta fina exemplar.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1993-02-15 
 • Avläst mätarställning
  150330 km 
 • Regnr
  PKM683 
 • Chassinummer
  244833P1484335 
 • Kw / hk
  85 / 116 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 5-vxl 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra och välservat skick, går mycket fint.

 • Skick interiör:

  Hel och fin originalinredning med mycket få bruksspår. Förarstolen känns som ny att sitta i.

 • Skick exteriör:

  Lack med bra lyster i fint skick, lite nyansskillnad på vänster framskärm och förardörr. Små mjuka bucklor finns på vänster sida samt motorhuv. Bagageluckan har några uppslag. Bilen har ingen rost och gör ett fint intryck.

 • Skick helhet:

  En trevlig representant för sista årsmodellen av 240-serien, speciellt för 93:n är den helkromade grillen och svarta handtag.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2020-08-31
Ursprungsbesiktning: 1993-01-29 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1993-02-15
Senast godkända besiktning: 2020-08-24
Besiktigad tom: 2021-10-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Volvo 240 var en vidareutveckling av Volvo 140-serien och presenterades 1974. Volvo 240 (inklusive Volvo 260) hade stora försäljningsframgångar och är Volvos mest tillverkade modellserie någonsin med sina 2,8 miljoner exemplar. Den indelades precis som sin föregångare i 242 (tvådörrarsversion), 244 (fyradörrarsversionen) och 245 (kombimodellen). Dessa beteckningar togs bort i och med årsmodell 1983 - istället fick samtliga versioner officiellt heta 240. Beteckningarna används fortfarande för att klargöra vilken kaross det handlar om.
Under åren genomgick 240-serien flera förändringar, bland annat moderniserades fronten ett flertal gånger, störst förändring gjordes på årsmodell 1981 med en helt ny front och en ny inredning. Volvo 240 har kommit att få en kultstatus som den typiska Volvon. Volvo 240 var också länge Sveriges vanligaste bil.
När Volvo 740 introducerades 1984 trodde många att 240:ans tid var till ända men den fortsatte att tillverkas ända fram till 1993, dvs ett år efter att sista 740:an tillverkats. Efter 1985 blev modellvarianterna färre, bland annat utgick tvådörrarsmodellen, eftersom Volvo satsade på den då nyligen lanserade, och tänkta efterföljaren 740 som större volymbil i modellprogrammet. Tillverkningen av 240 upphörde inte förrän år 1993, då man behövde tillverkningskapacitet för Volvo 850. Den 5 maj 1993 tillverkades den sista Volvo 240:an - en grön herrgårdsvagn.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning. För visning av fordonet kontakta handläggare .

Ted Gryth
Telefon: +46 705 65 67 27
Mail: ted.gryth@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till
Ted Gryth på telefon +46 705 65 67 27

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:e oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG