Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ 3 1500 Notchback Cabriolet — 1963

Intressant svenskbyggd tolkning från och på sextiotalet, inspirerad av fabrikens prototyper. Idag en VW-klassiker i ett överraskande trevligt skick med roliga möjligheter.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rostfri, mekaniskt i väldigt fint skick och vettigt byggd från början. Kör den rått som den är eller fullfölj sextiotalsprojektet. Bilen är besiktigad och körklar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
42 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12924
KINNARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ 3 1500 Notchback?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Rostfri, mekaniskt i väldigt fint skick och vettigt byggd från början. Kör den rått som den är eller fullfölj sextiotalsprojektet. Bilen är besiktigad och körklar."

Beskrivning

Vid en första anblick kan man lätt göra misstaget att dissa den som en rå choppad stackars bil för ölstinn cruising, men det här är något helt annat.
I mitten av sextiotalet, 1966, byggdes den här då ljusgröna (förmodligen kod L511 Birch Green) VW 1500:an – även kallad notchback för sin klassiska tvådörrars sedanform – till en cabriolet för att likna de 16 prototyperna som Volkswagen genom Karmann själva byggde som studie i början av sextiotalet. Eller ja, cabriolet, någon sufflett har det aldrig funnits till bilen. Och någon serieproduktion blev det heller aldrig av prototyperna. Men ett par kända prototyper finns det kvar och det borde finnas alla möjligheter att få studera dessa för att slutföra det här bygget, så här drygt 50 år senare.
En prototyp står på VW-museet i Wolfsburg och en på Karmann-museet i Osnabrück..
http://www.vw1500.com/raret3s.htm
https://www.volkswagen-newsroom.com/en/stories/back-in-the-spotlight-2282

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-06-24 
 • Avläst mätarställning
  61474 km 
 • Kw / hk
  40 / 54 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Orange 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är en 1600 dubbelförgasare på drygt 50 hästar, en maskin från de senare luftkylda syskonen i evolutionen, alltså. Ägaren har renoverat bromsarna, bytt stötdämpare, sett över fjädringen och framvagnen; kort sagt, gjort allt mekaniskt jobb på bilen. Den känns sammanhållen på vägen, rister bara lite på cabrioletvis, motorn är pigg och svarar fint, lådan är förvånansvärt exakt, så exakt som den kan vara i en gammal folka.

 • Skick interiör:

  Fräscha säten och mattor som är förhållandevis nymonterade och stolsklädseln är enligt uppgift av originaltyp. Några avvikelser i färgsättning på olika detaljer, vanligt slitage och en tidstypisk sportratt summerar bilens ålder även invändigt.

 • Skick exteriör:

  Lacken är lite glanslös, det finns några repor här och där och bilen saknar sufflett och sufflettställning. Det svåraste är nog att få till de vevbara bakrutorna, men att åka ner till museerna och dokumentera dessa prototyper lär nog ge en hel del användbara idéer. Bilens höjd är orörd från sextiotalet och ligger på en trevligt körbar lagom låg nivå i dagens hårda sänkningsklimat på den luftkylda VW-scenen.

 • Skick helhet:

  Tänk att återställa bilen i dess ljusgröna kulör och sy upp en snygg sufflett. Eller kanske bara låta den vara i ursprungsbyggarnas kulör och yttre. Oavsett, skicket skäms inte för sig, men att slutföra projektet till en riktigt fin originalfärgslackerad kompis till prototyperna på muséerna måste te sig oerhört lockande för alla de innovativa bilartisterna som vi vet härjar i den luftkylda Volkswagen-subkulturen.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2020-04-27
Ursprungsbesiktning: 1963-06-24 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1963-06-24
Senast godkända besiktning: 2020-05-26
Besiktigad tom: Besiktningsbefriad
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 13

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG