Visa alla bilder

Volkswagen 1303S (Högerstyrd) — 1974

Väldigt fint renoverat exemplar som stått utställd på senare år som skådebröd hos en VW-återförsäljare. Från början brevbärarbil. Toppskick, både på in- och utsidan.

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Professionellt renoverad bil. Inga rostskador, fin lack och inredning. Originalutförande behållt vid renoveringen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
53 100SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12958
HEDESUNDA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
70 - 90 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Professionellt renoverad bil. Inga rostskador, fin lack och inredning. Originalutförande behållt vid renoveringen."

Beskrivning

Bilen är högerstyrd vilket är väldigt ovanligt i Sverige. Har tidigare varit privat brevbärarbil i Sveg fram till 1988. Härefter hamnade bilen i Kristinehamn och Karlskoga och här har ägaren renoverat bilen, med ny lack och inredningsdetaljer mm. Sedan fick bilen stå som utställningsbil hos en VW handlare i Värmland innan den 2017 köptea av nuvarande ägare. Extrautrustning är dragkrok, lite extra krom samt träratt. Dessutom är originalradion förbättrad med AUX ingång så man kan lyssna på Spotify. Man kan också koppla in telefonen i bubblan.
 Bilen är utrustad med en tidsenlig förvaringskorg och original-domkraft.
En samma nyckel passar samtliga lås. Två nycklar ingår.
2014 hade bilen gått 8760 mil och sedan stannade räkneverket. Senare har hastighetsmätaren bytts till en annan, begagnad och mätarställningen är nu 3480 mil. Vi bedömer att bilen gått cirka 10.000 mil totalt, utifrån historik och bedömning av motor och bilens skick i övrigt.

 

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1974/1974 
 • Första registreringsdatum
  1974-09-04 
 • Avläst mätarställning
  34890 km 
 • Regnr
  HHX992 
 • Chassinummer
  1342131263 
 • Kw / hk
  37 / 50 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Grönmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Skick på motorn är gott. Den startar lätt. Läcker lite olja. Motorn är är servad. Olja, oljesil och luftfiler är bytt liksom växellådsolja och bromsvätska. Tyvärr har vi konstaterat att kopplingen slirar något vid hård belastning. Bilen är självklart körbar men kopplingsvajern behöver justeras eller kopplingen bör bytas.

 • Skick interiör:

  Inredningen renoverad och utbytt. Nytt innertak, nya golvmattor samt dörrsidor. Säten är omklädda. Allt i original.

 • Skick exteriör:

   
  Färgen på bilen är helt underbar, både i kulör och skick. Bilen är omlackerad i original kulör.

 • Skick helhet:

  Bilen har ståt som utställningsbil hos VW återförsäljare efter renoveringen. Den levereras nybesiktigad. Renoverad av tidigare ägare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-10-13
Ursprungsbesiktning: 1974-09-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1974-09-04
Senast godkända besiktning: 2018-05-18
Besiktigad tom: 2020-12-31
Årsskatt: Skattebefriad
Antal ägare: 12

Fakta om modellen

1303 var toppmodellen i VW bubblas historia, som började 1937 och slutade mid sista bilen 2003.
1303 modellen som ibland kallas för "SuperBeetle" var den mest utvecklade och genomarbetade modellen med större kupé, välvd framruta, finare instrumentbräda, skivbromsar, bättre chassie, större motor osv. Produktionen upphörde 1975 och modellen byggdes bara i Tyskland. Härefter fortsatte Bubblan att byggas i många andra länder, men då bara i enklare (gamla) 1200/1300 utföranden. Idag är 1303 mycket eftertraktad då det är den bubbla som är finast och mest bekväm att köra med samtidigt som den har kvar all charm.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning.
För visning av fordonet kontakta handläggare Lennart Ström

Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att kontakta Lennart Ström

Telefon: +46 705 24 94 10
Mail: lennart.strom@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 2:a oktober 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG