Visa alla bilder
Visa film

Volvo Duett 210 B18 — 1963

Denna Duett har en underbar orörd patina som förtjänar att bevaras. det är som dom säger, "Det är bara original en gång."

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Det är fantastiskt hur väl dessa vintage Volvos fortfarande fungerar, särskilt Duett-modellen som var en favorit bland hantverkare i 60-talets Sverige. Bilen är väl underhållen under åren. Nya bromsar runt om, nyligen servad."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
98 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16378
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Duett 210?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Det är fantastiskt hur väl dessa vintage Volvos fortfarande fungerar, särskilt Duett-modellen som var en favorit bland hantverkare i 60-talets Sverige. Bilen är väl underhållen under åren. Nya bromsar runt om, nyligen servad."

Beskrivning

Utifrån det jag har sett är detta en orörd Volvo Duett. Dock har den en del patina, som små bucklor och spår av tidigare omlackering lite här och var. Den går bra, och bromsarna är nya runt om. Nyligen servad och besiktigad. Klädseln är intakt och i gott skick, även om det finns några märken på innertaket och dörrsidorna. Det finns en loggbok som medföljer och enligt denna har mätaren blivit utbytt. Totalt verkar bilen ha körts ungefär 260 000 km.

Den första ägaren var en entreprenör i Ljungby, Småland. Eftersom bilen skulle parkerades på byggarbetsplatser ville entreprenören kunna lämna nycklarna i bilen för att inte tappa bort dem på platsen. Volvoverkstaden byggde då om tändningslåset så att bilen inte kunde startas med enbart nyckel, endast tändningen kunde vridas på. Bakom instrumentpanelen finns en dold startknapp, från en Volvo BM-traktor. Eftersom verktyg förvarades i lastutrymmet och bilen lämnades olåst med nycklarna i, installerades en enkel fäste för hänglås på bakdörrarna. Förutom att följa Volvos underhållsanvisningar tog ägaren bilen till Volvo en gång om året för en noggrann kontroll.

När bilen inte längre behövdes på företaget överfördes den till entreprenörens syster 1975, vilket gjorde henne till den andra ägaren. När det var dags för hennes brorson att ta körkort ville entreprenören att han skulle ta över bilen, men en Volvo Duett för en 18-åring var kanske inte var drömmen, så han avböjde.

Det var då brandchefen i Habo hörde talas om Duetten genom sin flickvän, som kände entreprenörens syster. Så bilen registrerades på flickvännen 1997, vilket gjorde henne till den tredje ägaren. Bilen användes efter detta som en entusiastbil. När ägaren gick i pension flyttade han till Spanien med sin flickvän och lämnade Duetten kvar. Bilen annonserades då i PV klubbens tidning.

När föregående ägare köpte Duetten år 2000 blev han den fjärde ägaren. Den ursprungliga planen var att fortsätta använda bilen i dess vackert väderbitna skick som en entusiastbil. År 2001 lånade Volvo Cars bilen för företagets 75-årsjubileum. Bilen kördes efter detta i ytterligare 2 somrar, varefter han parkerade den i ett garage med avsikten att så småningom renovera den. Med tiden avtog dock hans intresse avtog och våren 2023 sålde han bilen till nuvarande ägare.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1962-01-01 
 • Avläst mätarställning
  263360 km 
 • Kw / hk
  50 / 68 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinly 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Nyligen servad och fungerar bra. Dock fungerar inte temperaturmätaren. Gummilister runt framdörrar är torra. Motorutrymmet är rent, hjulen och däcken är i gott skick. Radion fungerar. Nyare bakljus har installerats.

 • Skick interiör:

  Interiören är komplett och doftar fräscht. Fina säten och bra gummimattor. Dörrsidor är välbevarade, litet hål på bakdörren. Det prydliga innertaket har ett litet hål i mitten. Bagageutrymmet har attraktiv träpanel.

 • Skick exteriör:

  Underbar patina. Små bucklor och omlackerade områden finns (se bilder). Det finns några rostblåsor, inklusive en nära strålkastaren på framskärmen och några runt om bilen. Kromdetaljer och lister i gott skick, förutom en lätt buckla på bakre stötfångaren. Den äldre vindrutan har några stenskott, och det finns äldre tätmedel längs takkanten.

 • Skick helhet:

  En fantastisk nästan problemfri bil som kan njutas av i många år framöver. Den bör definitivt bevaras i sitt nuvarande skick!

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2023-07-13
Ursprungsbesiktning: 1962-01-01 (regbes) (Ombes:19760109)
Datum i trafik första gången: 1962-01-01
Senast godkända besiktning: 2023-07-14
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared?

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG