Visa alla bilder
Visa film

Volvo Amazon 121 B18 — 1968

Sveriges finaste orörda Amazon? Fantastisk bil i orört originalskick med 7600 mil på mätaren, ser ut som ny. En ägarfamilj i 46 år.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Orörd Amazon i ett otroligt originalskick, går mycket fint och ser ut att precis ha lämnat försäljningshallen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
200 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16347
NYBRO
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo Amazon 121?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Orörd Amazon i ett otroligt originalskick, går mycket fint och ser ut att precis ha lämnat försäljningshallen."

Beskrivning

Bilen köptes i maj 1968 hos Upplands Motor i Uppsala av Arne Gullbrand. Han körde bilen endast sommartid och stod alltid i garage när den inte användes.

Bilen kördes av honom till 1985 då sonen Lars Erik Gullbrand övertog ägandet, den hade då rullat ca 6000 mil.

Lars Erik bodde i Ronneby och var anställd på F 17 i Kallinge där han hade möjlighet att förvara bilen i en konditionerad flyghangar. Där var den placerad i 29 år och kördes endast sparsamt sommartid, under dessa år ca 1000 mil.

Nuvarande ägare köpte bilen 2014 och har endast kört sparsamt sommartid till träffar och utställningar där han vunnit flera priser.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-05-29 
 • Avläst mätarställning
  76436 Km 
 • Kw / hk
  55 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Gul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går mycket fint och allt fungerar, en dröm att köra.

 • Skick interiör:

  Originalinredning i absolut toppskick utan anmärkning. Har denna bil verkligen använts? Hatthyllan används som utställningsdisplay till diverse Volvokuriosa som medföljer bilen.

 • Skick exteriör:

  Originallack i ett makalöst nyskick som inte lämnar någon oberörd. Kromet är i oklanderligt skick utan anmärkning.

 • Skick helhet:

  En tidskapsel från 60-talet, så här såg bilen ut när den lämnade försäljningshallen hos Upplands Motor i Uppsala 1968.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1997-08-08
Ursprungsbesiktning: 1968-05-29 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1968-05-29
Senast godkända besiktning: 2017-06-22
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Största nyheterna på Volvo Amazon 1968 var den delade rattstången och den nya säkerhetsratten som gav vika vid en kollision. Bilarna fick nu bromsservo och den lilla ratten på stolarna för att enkelt kunna reglera svankstödet. Nytt för året var också antireflexbehandlade torkararmar.

I slutet av 1967 upphörde tillverkningen av alla fyrdörrars Amazoner men tvådörrarsversionen tillverkades ända fram till 1970. Under 60-talet var Amazon Volvos stora volymbil och en stor framgång både i Sverige och på en rad exportmarknader, uppskattad för sin kraftiga konstruktion och pålitlighet.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Nybro

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG