Visa alla bilder

Volvo 144 DL B20D — 1972

Orenoverad originalbil som haft sin hemvist inom ett snävt geografiskt område sedan ny.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Gott fungerande och i princip original i det mesta - interiör i närmast toppskick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
44 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16364
MUNKEDAL
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 144 DL?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Gott fungerande och i princip original i det mesta - interiör i närmast toppskick."

Beskrivning

Första ägare av denna Kungsblåa 144:a var skohandlare Anton Petterson i Munkedal. Han behöll den i tio år innan den såldes till en kvinna på orten som behöll den i 30 år. Nuvarande ägare också hemmahörande i Munkedal köpte den av henne för tio år sedan. Brukad som sommarbil de senaste 30 åren och stått vinterförvarad i torrt magasin. Försedd med Volvo original dragkrok.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1972/1972 
 • Första registreringsdatum
  1972-01-31 
 • Avläst mätarställning
  242466 km 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt går fint och växellådan genomgången för några år sedan. Bromsar bra och allt i ordning med instrument och mekanik förutom en defekt tankgivare. Något ljud i lägre fart hörs (stödlager?) samt koppling, fungerar utmärkt, men låter lite fullt nedtryckt. En del nya delar följer med såsom nya dämpare till bakluckan. Originalverktyg och reservhjul finns på sina platser.

 • Skick interiör:

  Invändigt är det mycket fint och välbevarat. Mattor och klädsel närmast toppskick. Dörrsidor likaså fina men kan behöva en rengöring för att putta upp skicket ett snäpp till. Finns en spricka ovansida panel (tejpad) och ett defrostermunstycke gått i bitar. Handskfack rent och prydligt.

 • Skick exteriör:

  Kungsblå var en kulör som fanns 1970-72. Den här bilen är aldrig omlackerad. Dock en hel del bättringar och genompolerad på en del ställen. En liten buckla finns på vänster framskärm. Bilen har ju brukats flitigt en gång i tiden och det har satt spår i paritet med det. Några äldre lagningar kan ses i hjulhus och reservhjulsbaljor. Däck försedda med lösa vita sidor.

 • Skick helhet:

  Sund bil som är i ett bruksskick som kan anses normalt till bra för en bil av den här modellen. I stort sett orenoverad - bättrad, efterhållen och lagad när det varit nödvändigt. Inredning hållits i mycket gott skick hela tiden.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1983-06-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1972-01-31 (typbes) (Ombes:20150721)
Datum i trafik första gången: 1972-01-31
Senast godkända besiktning: 2020-08-10
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Munkedal

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG