Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Typ2 T1 Kleinbus Deluxe "23 fönster" Högerstyrd — 1963

En läcker högerstyrd Kleinbus Deluxe 244. I Sverige är modellen med takfönster känd under epitetet lyxbuss.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"1963 hade vi vänstertrafik i Sverige och den här var perfekt anpassad med ratten på höger sida och sidodörren på vänster. Nuförtiden bidrar det till det coola stuket och gör bussen ännu mer exotisk. I dag är dessa right-hand-drive synnerligen eftertraktade i England. Inga påtagliga anmärkningar finns. Man har lagt renoveringen på en lagom nivå utan några överdrifter och fått en lätt customiserad och brukbar veteranbuss. Passar lika bra till shoppingturen som till bilträffen. Behöver in för koll hos bilprovningen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
690 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15620
ÅRJÄNG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Typ2 T1 Kleinbus Deluxe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"1963 hade vi vänstertrafik i Sverige och den här var perfekt anpassad med ratten på höger sida och sidodörren på vänster. Nuförtiden bidrar det till det coola stuket och gör bussen ännu mer exotisk. I dag är dessa right-hand-drive synnerligen eftertraktade i England. Inga påtagliga anmärkningar finns. Man har lagt renoveringen på en lagom nivå utan några överdrifter och fått en lätt customiserad och brukbar veteranbuss. Passar lika bra till shoppingturen som till bilträffen. Behöver in för koll hos bilprovningen."

Beskrivning

Här pratar vi verkligen kultbuss. En lyxbuss står på många VW-entusiasters önskelista. Här har vi en lyxbuss som genomgått en renovering i början av 2010-talet.

Här har man bytt motorn och fått en potentare vagn, samt använt lite milda customknep. En sänkning av fjädringen, utbytta baklampor och nedflyttad nummerskylt bidrar till utseendet. Fordonet registrerades in i bilregistret 1983 och har sedan dess haft 5 ägare. Nuvarande ägare sedan 2011.

Sedan besiktningen 2014 har den bara rullat 44 mil. Den har alltså brukats sparsamt och sedan 2016 har den stått undanställd i garage. Mätarställningen står i dag på 7506 svenska mil. Vi vet inte hur lång den totala körsträckan är.

Bussen behöver in hos bilprovningen och kollas. Den godkändes senast 2014 så den behöver få en sista godkänd besiktning. Sedan är den besiktningsbefriad enligt veteranreglerna. Original domkraft och reservhjul saknas.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1985-02-15 
 • Avläst mätarställning
  75065 km 
 • Kw / hk
  31 / 42 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  vinyl 
 • Färg
  Flerfärgad 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  OBS Ny info här: Tid hos bilprovningen bokat till 16 september för koll av bilen och chassinummer då det finns plåtlagningar i denna del av bilen. (Vid batteriet där det brukar rosta)

  Normalt fungerande veteranfordon. 12 volts elsystem. Vid kallstart får man pumpa några gånger på gasen eftersom chocke saknas.

  Motorn är utbytt och det sitter dubbla Weberförgasare på den. Man har även monterat ett effektavgassystem av modell "ormbo". Motorn är försedd med dubbla oljekylare.

  Enligt Transportstyrelsen är bussen registrerad med utbytt motor textkod 31A. Effekten står angiven till 42hk i bilregistret.

  Växellådan har tighta fina växellägen. Man har nyligen haft isär förgasarna och ultraljudstvättat dem, samt monterat nytt startbatteri. Finns lite oljefukt under motorn. Se bilder.

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning i vinylmaterial. Nytt innertak och soltak. Utrustad med det ovanliga tillbehöret klocka. Även utrustad med bagagegaller, s k jailbars. Enligt Transportstyrelsen är fordonet registrerad med textkod T20E och får förses med säte för 6 passagerare i lastutrymmet. Man har tagit bort reservhjulsbaljan för att få bättre utrymme i kupén.

 • Skick exteriör:

  Snyggt och propert yttre. En äldre omlackering som fortfarande är i gott skick. På fronten bredvid VW-märket syns en spricka i lackeringen. Det är troligtvis en äldre karosslagning som visar sig. Se bilder. Karossen har plåtlagats en del. Golvplåtarna på undersidan har ersatts med raka plåtar, som man ofta gjorde förr. Ägaren har fått tag i korrekta golvplåtar som medföljer. Dessa är epoxigrundade. Se separat bild. Man har gjort en lätt customisering och bakåtdaterat bussens akterparti. Utrymmet för nummerskylten i motorluckan har fyllts igen, och baklamporna har ersatts av de mindre 1950-tals lamporna. Utrustad med soltak och öppningsbar vindruta.

  Karosspassningen kunde ha varit bättre. Kolla noga på bilderna.

 • Skick helhet:

  Helhetsintrycket är mycket gott. Med sänkt fjädring har den rätta stuket som passar nutida Volkswagensamlare.
  Karosspassningen kunde ha varit bättre. Kolla noga på bilderna.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-05-04
Ursprungsbesiktning: 1983-10-19 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1985-02-15
Senast godkända besiktning: 2014-05-31
Besiktigad tom: 2016-05-31
Årsskatt: Skattebefriad
Körförbud: Ja
Antal ägare: 5

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Årjäng

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG