Visa alla bilder
Visa film

Rolls-Royce Silver Shadow 6,8L V8 — 1971

Lyxvagn i vardagskostym. Perfekt för ståndsmässiga resor till arbetsplatsen, affären eller fritidsaktiviteterna. Både hockeytrunkar och ridhjälmar ryms i bagageutrymmet

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Det här kan vara den perfekta veteranbruksbilen, om man vill åka Rolls-Royce till vardags. Ägaren har kostat på genomgång av kylsystem och bränslesystem. Den är nu både skattebefriad och besiktningsbefriad. Här pratar vi mycket vardagsflärd och skön åkkomfort till ett rimligt pris. Hittar inga anmärkningar som behöver omedelbar åtgärd. Fortsatt underhåll och utseendemässiga förbättringar i lagom takt rekommenderas."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
78 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16345
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Rolls-Royce Silver Shadow 6,8L V8?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Det här kan vara den perfekta veteranbruksbilen, om man vill åka Rolls-Royce till vardags. Ägaren har kostat på genomgång av kylsystem och bränslesystem. Den är nu både skattebefriad och besiktningsbefriad. Här pratar vi mycket vardagsflärd och skön åkkomfort till ett rimligt pris. Hittar inga anmärkningar som behöver omedelbar åtgärd. Fortsatt underhåll och utseendemässiga förbättringar i lagom takt rekommenderas."

Beskrivning

Denna Silver Shadow importerades till Sverige 1986. Den har sedan haft 5 ägare i Sverige. Nuvarande ägare är bilsamlare och låter nu vagnen gå vidare, då han tycker att det är synd att den bara blir ståendes. Han har låtit göra en översyn av bilen och den godkändes av bilprovningen 2023-04-27. Enligt veteranreglerna är den numera undantagen från periodisk kontrollbesiktning.

Hastighetsmätaren är graderad i både miles och kilometer. Vägmätaren är i miles. Den står nu på 1397 miles. Motsvarande ca 225 svenska mil. Total körsträcka vet vi inte. Att vagnen är högerstyrd gör att den känns än mer engelsk och exotisk, på ett positivt sätt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1971/1971 
 • Första registreringsdatum
  1986-10-15 
 • Avläst mätarställning
  1397 miles 
 • Kw / hk
  147 / 200 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinnklädsel 
 • Färg
  Mörkröd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Renoverat kylsystem med ny kylare och vattenpump. Ny bränslepump. Utrustad med den klassiska V8an på 6,75 liter samt automatlåda TH 400. På traditionellt RR manér är antalet hästkrafter ej angivet. Nya däck med vit sida runtom. Startade lätt och går fint efter vägen. AC ej testad.

 • Skick interiör:

  Skinnklädsel med bruksslitage, lite torr och skulle behöva smörjas in. Slitna golvmattor. Fint innertak och instrumentpanel. Behöver en professionell rengöring invändigt för att bli ståndsmässig. Se bilderna.

 • Skick exteriör:

  Finns lite stenskott i fronten och klarlacksläpp på några fåtal ställen, det mest utmärkande är på vänster framskärm. I övrigt är lacken i bra bruksskick. Se bilder. Mindre rostskada längst ned på höger framskärm. Likaså på sandplåten under bakre stötfångare, vänster sida. Finns begynnande ytrost på vänster tröskel. Se bilderna. Ingen av dessa plåtskador verkar vara jättestora , men behöver åtgärdas på sikt. Bakre stötfångaren har en liten inbuktning precis där dekalen placerats. Se bild.

 • Skick helhet:

  Silver Shadow MKI i bruksskick med lite skavanker. Ger ett gott helhetsintryck med utgångspunkt att det är en 50 år gammal bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2023-06-01
Ursprungsbesiktning: 1986-10-14 (regbes) (Ombes:20050524)
Datum i trafik första gången: 1986-10-15
Senast godkända besiktning: 2023-04-27
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 5

Fakta om modellen

Rolls Royce har en lång tradition av specialbyggda vagnar. När Silver Shadow kom 1965 var det nytänkande i en konservativ värld. Silver Shadow blev bryggan mellan det gamla och det nya. Den sålde bättre än någon tidigare Rolls Royce och på 15 år såldes fler bilar än vad Rolls-Royce lyckats bygga sedan starten 1904. Bakom Silver Shadow låg ett mycket omfattande utvecklingsarbete vilket landade i en av världens då bästa bilar. Den fick självbärande kaross, krympte rejält i storlek och fick modern teknik såsom skivbromsar fram, individuell hjulupphängning och automatisk nivåreglering via ett hydraulsystem, tillverkat på licens från Citroën. Att vagnarna gjordes mindre och fick mer av teknik till förarnas hjälp och glädje berodde på att de var tänkta att köras av ägarna själva och inte av privatchaufförer.

Vid presentationen på London Motor Show på Earls Court hösten 1965 blev Silver Shadow och Bentley T ett av de stora samtalsämnena. Trängseln i montrarna var stor. När väl försäljningen tog fart under våren 1966 och allt fler motorjournalister och ägare fick en chans att köra de nya vagnarna blev responsen mycket positiv.

Det kom med tiden att bli såväl uppgraderingar som förbättringar. Det kom att tillverkas olika karosslängder. Det byggdes öppna bilar och coupéversioner. I och med att det nu var självbärande karosser blev det dock svårare att bygga specialmodeller av externa firmor, som tidigare. Totalt tillverkades 41.513 vagnar baserade på Silver Shadow åren 1965-1995.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Arvika

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG