Visa alla bilder
Visa film

Renault Clio Sport RS 2,0 16v — 2000

En fräck och pigg liten GT-vagn om 169hkr, som endast har haft två ägare och körts smått osannolika 616 mil på 23 år.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Här anar man fortfarande nybilsdoft och såväl helheten som i detaljer är den i ett utsökt skick. Hur rolig som helst att köra."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
181 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16322
RÖNNINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Renault Clio Sport RS?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Här anar man fortfarande nybilsdoft och såväl helheten som i detaljer är den i ett utsökt skick. Hur rolig som helst att köra."

Beskrivning

Tillverkad i Frankrike senhösten 2000. Förste ägare, en känd Renaultentusiast i Stockholm, förvärvade den hos av Bilia Haga Norra i december samma år. Den kom bl.a. att dela garage med Gordini- och Alpinebilar men kom dock att köras mycket sparsamt. Nuvarande ägare förvärvade bilen för drygt ett år sedan. Då bilen inte körts på senare år gjorde han diverse service och uppdateringar, såsom:

byte av kamrem och spänrullar etc. Oljebyte, glykol, bromsvätska, tändstift och vattenpump. Bromsskivor svarvade. Nya vindrutetorkare fram. AC-fylld och kyler utmärkt. Upplagad och omlackerad på höger sida, pga döruppslag som behövde åtgärdas, polerad efter det.

Utbytta delar finns kvar och medföljer om så önskas. Det gör även två fabriksnya fälgar, Renault Clio Sport original. Instruktionsböcker och servicebok (ännu ej ifylld, första serviceintervall 1.500 Mil) finns och medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2000/2000 
 • Första registreringsdatum
  2000-12-28 
 • Avläst mätarställning
  6160 km 
 • Kw / hk
  124 / 169 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Halvläder och Alcantara med tygmattor 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt och går som ett skott. Alla funktioner fungerar som de skall.

 • Skick interiör:

  Inreding i "nyskick". Renault sportstolar och tillhörande klädsel, dörrsidor, mattor och innertak. Ratten även den i samma skick. Kod till radio saknas men går att anskaffa.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin och blank lackering. Så även glas, plast och gummidetaljer. Alla emblem och lister likaså. Fälgar mycket fina och inte kantstötta. Någon missfärgning på hjulbultar. Original Michelindäck. Motor- och bagageutrymmen i oklanderligt skick.

 • Skick helhet:

  En häftig liten GT-vagn som är i ett osannolikt skick och som nu är servad och körklar. Två ägare och få mil samt skicket gör denna vagn till en klassiker och intressant investering, som har framtiden för sig.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2022-10-01
Ursprungsbesiktning: 2000-09-20 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2000-12-28
Senast godkända besiktning: 2022-09-08
Besiktigad tom: 2023-11-30
Årsskatt: 1557 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

År 1990 ersatte Renault Clio den tidigare storsäljaren Renault 5 och blev Årets Bil i Europa 1991. Clio II ersatte 1998 ettan och tillverkades fram tom 2005.

Den kom att byggas i olika versioner med allt från 3-5 dörrar i en halvkombikaross. Efterhand erbjöds olika motorer från diesel till en mittmonterad sex-cylindrig version men det var närmast en renodlad racingbil. Den mer civila Sport-versionen 2,0L 16 V tillverkades 2000-2002 och såg ut som grannens shopping-Clio men var rejält upphottad med en motor om 169 hkr, Renault-racing detaljer såväl extriört som interiört och självklart annan chassisättning samt fälgar och däck. Den ansågs pigg och väldigt rolig att köra. Den gjorde 220 km/h och tog 100 km/h på drygt 7 sekunder. Ovanlig på våra nordliga breddgrader.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Rönninge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG