Visa alla bilder
Visa film

Opel Kapitän Sedan 2.5 — 1939

En förkrigs Opel Kapitän i mycket trevligt bruksskick.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En tidig Opel väldigt bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
140 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16305
KNIVSTA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Opel Kapitän Sedan 2.5?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En tidig Opel väldigt bra skick."

Beskrivning

En tidigare ägare köpte bilen 1940 för 3300 kr och då hade Opeln rullat cirka 300 mil. I Mars 1942 ansökte ägaren om att få konvertera Opeln till gengasdrift, och fick det beviljat. En bilverkstad i Vassunda/Knivsta fick uppdraget att tillverka ett gengasaggregat för träkol. Bilen brukades med detta gengasaggregat under några år men 1946 registrerades bilen om för bensindrift igen och kördes så fram till år 1964 (enligt utsago finns gengasaggregatet numera på Viksta Traktor muséum, norr om Uppsala). Bilen ställdes då undan i ett uthus och där blev den ståendes. Men så småningom, 1977, togs bilen fram igen och en omfattande renovering inleddes av den tidigare ägarens son. Framför allt blev det mycket rostlagning men även motorn blev borrad och vevaxeln slipades. Även styrningen och bromsarna renoverades och bilen lackerades om både in och utvändigt samt så fick inredningen ny klädsel som matchade originalet så nära som möjligt. Renoveringen blev klar 1988 och därefter har bilen använts sommartid på veteranbilsrallyn och annan nöjeskörning till och från olika evenemang. Vintertid har den förvarats i garage.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1939/1939 
 • Första registreringsdatum
  1988-06-01 
 • Avläst mätarställning
  94562 km 
 • Kw / hk
  44 / 60 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkgrön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och drivlina men ett missljud kan höras från drivlinan, okänt var det kommer ifrån. Bromsar mjukt och fint. Bilen har brukats relativt lite på senare år men har ändå luftats till och från.

 • Skick interiör:

  Interiören är i fint och välskött skick. Klädseln är utbytt och man har försökt att efterlikna originalklädseln så nära som möjligt. Fint och helt innertak och golvmattorna är i gott skick. Instrumentpanelen är i ett välvårdat skick.

 • Skick exteriör:

  Fin äldre omlackering i bra skick med spår av tidens tand med några repor och lacksprickor, se bilder. Kromverk i bra skick. Glas, däck och gummilister i ok skick för bilens ålder.

 • Skick helhet:

  Idag en ovanlig modell på vägarna i ett bra körklart skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1988-06-01 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1988-06-01 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1988-06-01
Senast godkända besiktning: -
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Kapitän var den sista modellen Opel konstruerade före andra världskriget. Den premiärvisades på bilsalongen i Genève 1939. Bilen fanns i både täckt och öppet utförande. Produktionen avbröts i slutet av 1940. Efter kriget återupptogs produktionen 1948, nu endast med fyr dörrars sedan-kaross. 1951 kom en vidareutvecklad version med utbyggt bagageutrymme och starkare motor.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Knivsta

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG