Visa alla bilder
Visa film

MG MGB GT 1800 — 1978

Högerstyrd sjuttiotals-MGB, en rubber bumper-modell i ett fint fungerande och användarvänligt skick.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En sen bruks-MG i ett slags praktiskt kombi-coupé-utförande, det är vad en MGB GT är. Högerstyrningen får man vänja sig vid."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
45 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16089
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG MGB GT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En sen bruks-MG i ett slags praktiskt kombi-coupé-utförande, det är vad en MGB GT är. Högerstyrningen får man vänja sig vid."

Beskrivning

Den levererades ny i hemlandet i september 1978 och importerades till Sverige från England 30 år senare, i maj 2008. Den nuvarande ägaren köpte den ett år senare med ett färskt körkort som sin första bil. Hon jobbade då i Stockholms modebransch, for runt med sin högerstyrda MGB och kände sig cool. Och det var inte bara en känsla, hon var det också. En MGB GT som bruksis kan aldrig bli fel, vilken bransch du än jobbar i. De senaste 10 åren har det inte blivit mycket kört, inte ens 100 mil och MG:n har mest varit stående på en gård i ett förråd. Bra och mycket dokumentation från hemlandet och mätarställningen på motsvarande drygt 6 200 mil känns på ett sätt rimlig när man tittar på den engelska dokumentationen, men det går inte att verifiera säkert.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1978/1978 
 • Första registreringsdatum
  2008-05-21 
 • Avläst mätarställning
  39 154 miles 
 • Kw / hk
  70 / 95 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Den startar lätt och känns pigg, men behöver ett nytt batteri. Den mellersta ljuddämparen har något löst element och skramlar en del. Överväxeln fungerade inte vid provkörningen, kanske hinner vi med en första felsökning där bilen står hos Classic Car Depot i Sandared utanför Borås.

 • Skick interiör:

  Inredning i originalskick, bra för sin ålder utan allvarligt slitage eller några skador. Mattor och tak likaså.

 • Skick exteriör:

  Lacken är bättrad på ett par ställen, men den ser presentabel ut även med åttiotalstypisk bodycoat på trösklarna. Det finns en lagning av ena tröskeln som inte har hållit sig så bra, men i övrigt är bilen frisk undertill.

 • Skick helhet:

  En högerstyrd entusiastbruksis för sommarhalvåret som med förhållandevis små medel kan bli ännu mer presentabel.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-09-02
Ursprungsbesiktning: 2008-05-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2008-05-21 (780913)
Senast godkända besiktning: 2021-09-20
Besiktigad tom: 2023-09-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

Den täckta shooting brake-versionen MGB GT introducerades 1965 och fick sin form av Pininfarina. Med plats för betydligt mer bagage än i Roadstern var den också betydligt mer praktisk, men i övrigt var det mest bara andra fjädrar och krängningshämmare som skilde. MGC var en sexcylindrig version som såldes mellan 1967 och 1969 och den hårdaste varianten var MGB V8 – bestyckad med den lilla aluminium-V8:an från Rover. Tack vare att MGB tillverkades i stort antal, och ända fram till åttiotalet, finns alla reservdelar och tillbehör fortfarande att köpa, både som originaldelar och nyproducerade eftermarknadsdelar. En eftertraktad och uppskattad sportig och förhållandevis praktisk hobbybil som stigit i värde de senaste åren både i Europa och I USA.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG