Visa alla bilder
Visa film

Mercedes-Benz 180D — 1961

Dieselmerca vars ägarlängd aldrig nått utanför Jämtland. Körbar men avstannad renovering där mycket delar medföljer.

Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mekaniskt fungerande och nybesiktigad, närmast komplett i delar som återstår att montera."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
58 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16363
KROKOM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mercedes-Benz 180D?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mårten Carlsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mekaniskt fungerande och nybesiktigad, närmast komplett i delar som återstår att montera."

Beskrivning

Såld ny i Östersund av Nordin & Co. Första ägaren behöll bilen i tio år . Sen vandrade den vidare men bilen höll sig i Jämtland hela tiden. Den ställdes undan 1982 och stod i en lada fram till 1991.

Den nya ägaren påbörjade en renovering och den vare klar 1994. Bilen lackerades om i originalkulör och några mindre buckor fixades av professionell plåtslagare. Lacken är fortfarande mycket fin och inga bubblor, repor eller rost. Enligt tidigare besiktningsdokument verkar bilen rullat drygt 15000 mil totalt. Den har inte använts i någon större utsträckning efter renoveringen för 30 år sedan utan istället har det fortskridit i lugnt tempo. Bilen besiktigades utan anmärkning sommaren 2023. Mycket dokumentation medföljer med historik, instruktionsbok och verkstadshandböcker.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1961/1961 
 • Första registreringsdatum
  1961-01-01 
 • Avläst mätarställning
  89111 km 
 • Kw / hk
  34 / 46 
 • Drivmedel
  Diesel 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Mörkblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor utbytt under någon tidigt skede. Motorn går jämt och finns utan missljud på tomgång. Men upplevs svag och går aningen ojämnt vid belastning. Troligen behöver insprutningspumpen renoveras. Reservmotor med extra bränslepump finns likaså en extra växellåda. Vid renoveringen på 90-talet fick motorn nya kolvar och kolvringar, ramlager och vevlager. På senare år även ny matarpump samt renoverade och provtryckta spridare. Gamla kolvarna finns kvar. Däck ser bra ut men är c:a 30 år gamla. saknar inloppskanaler för ventilationsluft till värmepaket höger och vänster sida.

 • Skick interiör:

  Original klädsel i gott skick, finns en liten reva för förarstolens ryggstöd. Dörrsidor, mattor och annat urmonterat. Dörrsidor i gott skick där förardörrens sida mindre brandskada i framkant. Nytt innertak medföljer. Se bilder.

 • Skick exteriör:

  Lackerad för drygt 30 år sedan och det arbetet har stått sig bra. Bilen har varit garagerad nästan hela tiden sedan dess. Lite fläckar och ytrost har uppkommit på kofångare bak. Ny vindruta monterad, övrigt glas i gott skick. Underrede liksom bagageutrymme fint skick och någon rost har i princip aldrig funnits på bilen.

 • Skick helhet:

  Sund bil med rak och rostfri kaross och bra lack. Nästan allting finns för att få den helt komplett och färdig. Mycket användbara delar som räcker till att göra den till ett bra bruksskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2014-05-27
Ursprungsbesiktning: 1961-01-01 (regbes) (Ombes:20140609)
Datum i trafik första gången: 1961-01-01
Senast godkända besiktning: 2023-06-22
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Krokom

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mårten Carlsson
+46 734 17 49 90
marten@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG