Visa alla bilder
Visa film

Jaguar Mark II 3,4 — 1963

Jaguar som stått avställd i 48 år, kräver lite jobb men är en eftertraktad saloon när den blir klar. Samma ägarfamilj sedan 1974.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bra renoveringsobjekt, komplett med fin inredning."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
67 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16377
VÄXJÖ
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Jaguar Mark II ?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bra renoveringsobjekt, komplett med fin inredning."

Beskrivning

Bilen kom till nuvarande ägares familj 1974 den var då omlackerad från ljusgrå till blå och kördes dagligen. 1975 började värmepaketet att läcka och bilen ställdes av i väntan på reparation. Den har sedan dess stått skyddad i garage och klarat sig väl från tidens tand. Dock behövs en renovering innan den kan komma ut på vägarna igen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1963/1963 
 • Första registreringsdatum
  1963-04-23 
 • Avläst mätarställning
  72326 Km 
 • Kw / hk
  124 / 169 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen kräver en renovering av det mekaniska, motorn går ej runt.

 • Skick interiör:

  Inredning i bra skick utan några större defekter, behöver en rengöring för att bli riktigt fin.

 • Skick exteriör:

  En äldre omlackering som har rost, lackskador och defekter. Har varit ljusgrå original se dörröppningar och bagageutrymme. Vettigt krom som har lite porer. Stenskott finns i vindrutans nedre vänstra hörn.

 • Skick helhet:

  Ett fint objekt att renovera i höst och vinter för att bli en trevlig entusiastbil att åka i nästa sommar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 1975-01-24
Ursprungsbesiktning: 1963-04-23 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1963-04-23
Senast godkända besiktning: 1974-02-12
Besiktigad tom: 1976-02-29
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 6

Fakta om modellen

Jaguar MK II är en fyradörrars sportlimousine som tillverkades 1959 till 1967 och fungerade som efterföljaren till Mark I. Bilen finns med tre typer av motorer, nämligen 2.4, 3.4 och 3.8 liter. Mark 2.4 har 120 HP, Mark 3.4 har 210 HP och Mark 3.8 har 220 HP.

Bilens exteriör skilde sig från föregångaren i flera avseenden. Till exempel gjordes överdelen av bilen om, vilket förbättrade sikten från bilen med 18 procent. Det uppdaterade utseendet hade också en ny grill och större lampor med en annan placering. Dessutom gjordes en översyn av bilens interiör. Bilen fick en förbättrad instrumenteringslayout. Med Jaguar MK II kom skivbromsar på alla fyra hjulen som blev den nya standarden.

Till exempel når 3.4 litern en topphastighet på 193 km/h. Bilen accelererar från 0 till 97 km/h på 11.9 sekunder. 3.8 liter når en topphastighet på 201 km/h och accelererar från 0 till 97 km/h på bara 8.5 sekunder. Jaguar har gjort totalt 83976 bilar av Mark II-serien. Efter 1967 döptes 2.4 och 3.4 liters Mark II om till 240 och 340.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Växjö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG