Visa alla bilder
Visa film

Chrysler Tourer series 70 — 1927

Ovanlig Chrysler Cabriolet 1927. Enligt dåtida reklamen god för den svindlande hastigheten av 70 mph.

Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"En snygg farfarsbil som känns både genuin och gedigen. Vid något tillfälle har man gjort en försiktig översyn av bilen. Vi tror att den delvis omlackerats och man har även bytt sufflett och däck. Här rekommenderas egentligen bara service och enklare översyn. Bilen besiktades 2003 och är numera besiktningsbefriad. Passar både för museum och privat samlare."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
167 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16346
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Chrysler Tourer series 70?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Mathias Casserlund
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"En snygg farfarsbil som känns både genuin och gedigen. Vid något tillfälle har man gjort en försiktig översyn av bilen. Vi tror att den delvis omlackerats och man har även bytt sufflett och däck. Här rekommenderas egentligen bara service och enklare översyn. Bilen besiktades 2003 och är numera besiktningsbefriad. Passar både för museum och privat samlare."

Beskrivning

Anledningen till att bilen har beteckningen 70 är att Chrysler garanterade att modellen var god för 70 mph. Motsvarande drygt 110 km/tim.

Vi känner inte till så mycket om just den här Chryslerns tidiga historia. Enligt en skylt framgår att den såldes ny av Aktiebolaget Bäckdahl & C:o i Stockholm. Företaget låg på Birger Jarlsgatan 32, och enligt Riksarkivet skulle aktiebolaget drifva försäljning av automobiler och motorbåtar. Ägarskylten visar att köparen var Jonas Danils i Malung. Det finns även ett skattekvitto från 1950 som ledtråd till bilens äldre historia. 2003 registreras bilen in i bilregistret igen. Dåvarande ägare har samma, inte helt vanliga efternamn som första ägaren. Vilket får oss att tro att bilen funnits i samma släkt från 1927 och fram till 2021 när nuvarande ägare övertog bilen. Någon gång under årens lopp har man gjort en översyn av bilen. Det sitter nytillverkade diagonaldäck och man har även bytt ut suffletten. Instruktionsbok saknas, men original verktygssats medföljer.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1927/1927 
 • Första registreringsdatum
  2003-08-18 
 • Avläst mätarställning
  369 km 
 • Kw / hk
  50 / 68 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinnklädsel 
 • Färg
  Flerfärgad 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med Chryslers straight six, en rak sexcylindrig sidventilsmotor på 3,6 liter med uppgiven effekt på 68hk, och treväxlad växellåda. Startar lätt och låter rätt. Tyst och fin gång på motorn. Fungerar fint att köra utan konstigheter. Här måste man ha rätt gammelbilskänsla och vara kunning med den speciella växeltekniken, har man det så går det hur fint som helst. Det syns att det varit ett äldre läckage vid övre kylarslangen/termostathus på motorn. Se bild. Det var dock inget som visade sig när vi testkörde. Byte av slangar och termostatpackningar känns som en vettig och förebyggande åtgärd.

 • Skick interiör:

  Fin inredning med snygg patina. Dörrsidorna verkar vara originalet från 1927. Skinnklädseln på sätena vet vi inte om det är originalet eller av senare modell. Det är inte helt osannolikt att det är klädseln som bilen levererades med. Dörrarna har praktiska förvaringsfack. Förardörren är utrustad med original verktygslåda. Se bild.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin lackering med lite slitage. Vi tror att bilen lackerats om, fast för länge sedan. Motorhuven har några ytrostfläckar med bättringar och nyansen på huven skiljer lite från resten av karossen. Allt sammantaget får oss tro att motorhuven har originallack och att resten är en tidig omlackering. Träekerhjulen verkar inte ha omlackerats sedan bilen var ny. Se bilderna. Fin sufflett utan anmärkning. Utrustad med nedfällbar bagagehylla.

 • Skick helhet:

  Mycket god helhet. Detta är en samlarbil med stil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-12-01
Ursprungsbesiktning: 2003-05-21 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2003-08-18 (271011)
Senast godkända besiktning: 2003-05-23
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Chrysler valde att göra reklam för sina nya fordon genom att använda en beteckning för varje modell, som indikerade den topphastighet som den modellen uppnådde med full last av passagerare. 1927 nådde Chrysler "50", "60" och "70" de exakta hastigheterna. Att resa 70 mph ansågs vara ganska snabbt för alla fordon 1927. ( Motsvarande drygt 110 km/tim)

Chrysler serie 70 ansågs följaktligen vara premiummodellen. Man hade även jobbat med att sänka karosshöjden genom användningen av 18-tums hjul, lägre fjädrar och en omdesignad taklinje. Enligt reklamen fanns Modell 70 i 12 olika karossvarianter.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Arvika

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Mathias Casserlund

mathias.casserlund@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2023-09-28.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG