Visa alla bilder

Volvo PV 51 — 1937

Härlig vintage PV51 i ett körklart och fullt fungerande skick, i samma ägarfamilj sedan 1979.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Lättstartad, lättkörd, trevlig och välhållen. En användbar och praktisk bil för till exempel högtidsdagar, veteranutflykter och bilträffar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
245 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15197
BRÄMHULT
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Lättstartad, lättkörd, trevlig och välhållen. En användbar och praktisk bil för till exempel högtidsdagar, veteranutflykter och bilträffar."

Beskrivning

Den har tillbringat hela sin aktiva tid i Boråstrakten och levererades ny i Svenljunga 1937. Enligt nuvarande ägare var hans far den tredje ägaren och bilen hade då rullat lite drygt 10 500 mil. Under mitten av sjuttiotalet slutförde hans far en karossrenovering som innebar att alla skärmar och fotbrädor byttes ut, en del svetsjobb i bagageutrymmet, allt hantverksmässigt utfört. Bilen registrerades in i det nya registret 1979, lackerades i tidstypisk cellulosafärg i början av åttiotalet och har sedan dess brukats sparsamt under sommarhalvåret. Ägarens son tog över bilen från sin pappa för tre år sedan och det är nu dags att sälja då även pappans hus är ute till försäljning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1937/1937 
 • Första registreringsdatum
  1979-06-14 
 • Avläst mätarställning
  05371 
 • Kw / hk
  63 / 86 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, tyst och fin motorgång med smidig växellåda och bra bromsar. Torrt och rent under huven, inga läckage.

 • Skick interiör:

  Mycket av inredningen verkar vara original, som säten, dörrsidor och innertak. Små skador på främre soffan och lite fuktmärken på dörrsidor, soffor och innertak, men ändå en fin och ren vintagekänsla.

 • Skick exteriör:

  Karossrenoverades till hög standard under 5 år på sjuttiotalet med nya skärmar och fotbrädor. För att ge bilen rätt vintagekänsla lackerades den med en korrekt cellulosalack. Det finns ingen rost eller skador, underredet är rent och snyggt, kromet är blankt tillsammans med fina detaljer. Lacken har krackelerat lite på några ställen, men det är inget som förtar det yttre intrycket.

 • Skick helhet:

  Vintagebruksvänlig och representativ förkrigs-Volvo i ett skönt fungerande skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 1979-06-30 (Konvert)
Ursprungsbesiktning: 1979-06-14 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1979-06-14
Senast godkända besiktning: -
Besiktningsbefriad: Ja
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 2

Fakta om modellen

Volvo PV 51 introducerades i slutet av 1936. Den togs fram efter önskemål från Volvos återförsäljare om en mindre och något billigare bil, detta för att stå sig bättre i konkurrensen med bland annat Chevrolet och Ford. PV 51 ersattes i slutet 1938 av P53 som sedan var i produktion till 1945. Totalt tillverkades cirka 1 750 stycken PV 51:or under de tre år dessa var i produktion.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Brämhult

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22 / +46 709-72 40 07
peter@bilwebauctions.se / shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG