Visa alla bilder
Visa film

Volkswagen Golf CL 3d — 1985

Ovanligt välvårdad och fin tidig Golf II:a. Bara körd 13000 mil och helt original. Bästa samlarskick.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin att köra. Fin kaross och lack. Inga väsentliga anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15225
ÅMÅL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volkswagen Golf CL 3d?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Mycket fin att köra. Fin kaross och lack. Inga väsentliga anmärkningar."

Beskrivning

Bilen såldes ny till äldre man i Lidköping, som bara körde 600 mil fram till 2007. Härefter blev den blev familjebil i Dalsland och kördes 11.000 mil fram till 2018 då nuvarande ägare övertog den och har haft den som hobby- och samlarbil. Nuvarande ägare gillar att meka och har gjort stor teknisk genomgång den senaste åren, med ny koppling, och tillhörande packningar, ny ljuddämpare, nya fjädrar och fjäderbenslagringar, drivknutsdamasker, bromsar komplett med hjullager, skivor, cylindrar och ok och belägg samt alla slangar och rör. Stor service gjord. Dessutom ny generator, vattenpump, termostat, drivrem samt bytt styrväxel och bussningar i växellänkage.
Lacken är original runtom med endast några mindre bättringar på skärmkanter. Sammantaget en superfin bil i skick som knappt finns längre på dessa bilar. Bästa samlarbilsskick vill vi säga.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1985/1985 
 • Första registreringsdatum
  1985-05-23 
 • Avläst mätarställning
  130242 km 
 • Kw / hk
  54 / 75 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  tyg 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Känns mycket fin att köra. Tajt, lättväxlad och pigg. En pärm full med all dokumentation om bilen samt ursprunglig service- och instruktionsbok medföljer

 • Skick interiör:

  Hel och fin inredning. Inga fläcklar eller skador.

 • Skick exteriör:

  Jättefin kaross och lack. Endast lite småskav framtill på huven, se bild, och bättringar på skärmkanter och trösklar (bra gjort, syns knappt). Ingen rost.

 • Skick helhet:

  Mycket bra helhetsintryck. En av de bättre Golfarna, av andra generationen, som vi sett på väldigt länge. Tillfälle för VW-entusiast.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-12-21
Ursprungsbesiktning: 1985-05-22 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1985-05-23
Senast godkända besiktning: 2021-04-12
Besiktigad tom: 2023-04-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 3

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Åmål

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG