Visa alla bilder

Simca 1500 TA — 1965

Modellen var storsäljare hos Phlipssons på 1960-talet. Idag finns bara 20 kvar i Sverige. Välbyggd bil som stått i bilsamling i 10 år. Bra helhetsintryck och utgångsläge för en rullande renovering.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Gott helhetsintryck men behöver service och koll hos bilprovningen"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
17 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14977
ARVIKA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Simca 1500 TA?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Gott helhetsintryck men behöver service och koll hos bilprovningen"

Beskrivning

En av få kvarvarande Simca 1500 i Sverige. Bilen har haft 4 brukare. Nuvarande ägare har haft den sedan 1995. Efter att ha använts som entusiastbil under somrarna ställdes den undan 2002. Nu 20 år senare är den framtagen, avdammad och uppstartad. Besiktades i mars 2022 med några enkla 2:or som måste åtgärdas före nästa besiktning. Mätarställningen på 7781 mil kan inte garanteras, eftersom dessa mätare slår runt på 10 tusen mil. Mätarställningen känns dock rimlig då den stått nedställd i 20 år. Dessutom med handen på hjärtat, så pass bra kvalitet var det inte på Simca så med alternativet 17781 mil, då hade bilen helt enkelt inte funnits kvar. Trots vissa anmärkningar ger bilen ett gott helhetsintryck. En sådan här bil kan med fördel brukas som den är eller bli kanonfin med en ny lackering.
Ägaren låter nu bilen gå vidare och hoppas att den kan glädja någon ny Simca entusiast. Det finns väl ingen bättre start som Simcaägare än att kunna känna att man gjort ett fynd. Bilen säljs därför utan reservationspris. Så skynda fynda!

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1965/1965 
 • Första registreringsdatum
  1965-07-05 
 • Avläst mätarställning
  77812 
 • Kw / hk
  60 / 82 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Ljusblå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med 4-cylinders motor på 1500cc som med dubbelports weberförgasare ger 82hk. 4-växlad låda. Går fint i motor och stadigt efter vägen. Rattväxelspak som behöver lite justering på stagen, så backväxeln går i lättare. NOS kopplingscylinder medföljer och ett byte skulle ytterligare förbättra växlingen. Besiktad i mars 2022 med anmärkning på en bromsslang och en styrled. Styrled för byte medföljer. Bilen har stått stilla i 20 år så en översyn av tändsystem och service rekommenderas.

 • Skick interiör:

  Inredning i konstläder. I dagligt tal kallat galon. Inredningen har klarat sig bra. Lite skavanker finns det. Några små hål i baksätesdynan, samt hål i ryggstödets övre del. Något vågiga dörrpaneler och slitna dörrhandtag. En omklädning av radiotäckplåten skulle ge instrumentpanelen ett lyft. Se bilder för mer info.

 • Skick exteriör:

  Bilen har en äldre omlackering med skavanker. Små prickar/rostblåsor med färgsläpp finns. Genompolerad på några ställen på taket. Några mindre bulor finns på bilen. Den mest iögonfallande längst fram på motorhuven. En bra-att-veta anmärkning på besiktning om ett rosthål i balk vänster fram.
  Rostprickar på stötfångare. Medföljer några stötfångardelar för utbyte, varav vissa NOS. Se separat bild.

 • Skick helhet:

  Trots vissa anmärkningar ger bilen ett gott helhetsintryck. En sådan här bil kan med fördel brukas som den är eller bli kanonfin med en ny lackering.

Fakta om modellen

Simca var en fransk biltillverkare som var verksam mellan 1934 till 1980. I Sverige mest känd för bilmodellen Simca Vedette. En modell från början framtagen av Ford.
Men nu var det modell 1500 det skulle handla om.
Simca 1500 tillverkades mellan 1963 och 1966. Den sålde i mängder. Främst i Frankrike naturligtvis. Men enligt uppgift letade sig 3500 exemplar till Sverige. Den såldes av Philipsson i Sverige. En lokal återförsäljare kallade den för lill-mercedes. Beroende på att den var ovanligt välbyggd och med bra väghållning. För att vara fransk, skulle nog många säga. Faktum är att den lilla 1,5 litersmotorn med aluminiumtopp, som var ovanligt på standardbilar 1963, utvecklade hela 82 hk. Kombimodellen av Simca 1500 kallades Break. En kul detalj på break var att luckan i golvet på bagageutrymmet gick att plocka ur. Sen fällde man bara ner benen, så simsalabim, hade man ett campingbord. Fransk finess!
Den som känner för att skaffa en Simca 1500 får nog skynda på. Det finns nämligen bara ett fåtal kvar. Enligt uppgifter från Transportstyrelsen finns endast 26 stycken Simca 1500 registrerade i Sverige. De få som säljs går oftast utomlands. Svenska kronan är ju som bekant lågt värderad, och svenska veteranbilar anses utomlands som billiga i inköp.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Arvika

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG