Visa alla bilder

Mecedes-Benz 170 S — 1952

En tysk klassiker som är till största delen orörd, ett objekt väl värt att renovera.

Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är komplett och ska enligt uppgift endast sakna innertak. Ett avsomnat projekt som behöver färdigställas. Motorn går runt och bilen rullar. Rost finns men bilen är i stort sett orörd och rak och fin i plåten. Ett objekt för entusiasten att pyssla med i vinter."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
71 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15232
SVEDALA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Mecedes-Benz 170 S?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ted Gryth
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är komplett och ska enligt uppgift endast sakna innertak. Ett avsomnat projekt som behöver färdigställas. Motorn går runt och bilen rullar. Rost finns men bilen är i stort sett orörd och rak och fin i plåten. Ett objekt för entusiasten att pyssla med i vinter."

Beskrivning

Bilen köptes ny och brukades på Hönsinge gård i Oxie. Efter ett antal års brukande så ställdes bilen undan en period och var i behov av renovering.
Efter ett tag så såldes bilen till en person som hade som målsättning att renovera den men tiden räckte inte till så han sålde den för drygt 30 år sedan till nuvarande ägare.
Nuvarande ägare började en renovering, plockade ut inredning och på började en rostskyddsbehandling. Då tiden var en bristvara även för nya ägaren så avstannade projektet och bilen blev stående. Då det nu är dags att flytta så finns det ingen möjlighet att behålla bilen utan den måste säljas.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1952/1952 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  11439 km 
 • Kw / hk
  38 / 51 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt, hjulen rullar, renoveringsobjekt. Nytt rostfritt avgassystem medföljer.

 • Skick interiör:

  Originalklädsel på säten och dörrsidor att rengöra och reparera. All invändigt trä finns och är i fint skick, innertak saknas.

 • Skick exteriör:

  Originallack med patina, angripet krom.

 • Skick helhet:

  Ett objekt med flera alternativ, renovera mekaniskt och kör som den är eller gör en helrenovering och få en Mercedes i toppskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus:

Fakta om modellen

Mercedes-Benz 170 S tillverkades mellan maj 1949 och augusti 1953.

W136 170 S (1949-51)
Mercedes-Benz första efterkrigskonstruktion Typ 170 S var en lyxigare utveckling av W136-temat. På chassisidan märktes en ny framvagn med dubbla länkarmar och skruvfjädrar, samt en större motor. Karossen var ny, men långt ifrån modern, då den uppvisade tydliga drag av mellankrigsmodellen W153 230. Bilen tillverkades dels som sedan, dels i två cabriolet-utföranden. Trots skillnaderna fick den första versionen av 170 S behålla internkoden W136.

Produktionen uppgick till 28 764 sedaner och 2 433 cabrioleter.

W191 170 Sb/DS (1952-53)
Typ 170 Sb/DS efterträdde i januari 1952. Samtidigt som den sexcylindriga W187 220 presenterades, fick 170 S nu en egen internkod. W191 fanns bara med sedankaross, de exklusiva tvådörrarskarosserna byggdes nu med den sexcylindriga motorn. Att det tillkom ett nytt motoralternativ med dieselvarianten 170 DS, var bara ännu ett tecken på att 170 S nu hade degraderats.

Produktionen uppgick till 8 094 Sb och 12 985 DS

Lagerort och visningsinfo

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Svedala

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Ted Gryth
+46 705-65 67 27
ted@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG