Visa alla bilder
Visa film

DAF 66 Sedan (variomatic) — 1973

Söt som en kaka, låg körsträcka och mycket fint originalskick. Passar perfekt i varje volvosamling av dignitet.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Sällsynt hel och fin bil som fungerar bra. Bra rostskyddsbehandlad och fin i alla detaljer."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
35 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
15267
KIL
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande DAF 66 Sedan?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Sällsynt hel och fin bil som fungerar bra. Bra rostskyddsbehandlad och fin i alla detaljer."

Beskrivning

Det var den här bilen som fick Volvo att satsa på småbilar. De var faktiskt såpass imponerade att de 1975 köpte hela DAF. Modellen såldes från 1975 som Volvo 66.
Denna gröna DAF 66 såldes ny i Kristinehamn 1974 och har sedan blivit Värmland trogen. Mätaren står på 6175 mil. Dessa mätare slår runt på 10 000 mil, så miltalet skulle kunna vara 16175 mil.
Bilen har huvudsakligen haft 5 brukare. Bilen säljs åt en samlare som minskar ner sitt fordonsinnehav. En enklare service och nya däck rekommenderas inför besöket hos bilprovningen.
En pärm med utdrag från bilregistret, Instruktionsbok, reservhjul och domkraft medföljer.
Det speciella för denna bil är den steglösa variomatic-transmissionen, som verkligen är helt automatiskt med sin centrifugalkoppling och kilremsdrift i skön förening med differentialspärr. Skjuter man spaken framåt går bilen framåt. Drar man spaken bakåt går bilen åt andra hållet, faktiskt lika fort som framåt. Ett roligt och udda fordon som snabbt fick namnet Remjohan av svenska folket.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
  1973-10-29 
 • Avläst mätarställning
  67 151 km 
 • Kw / hk
  35 / 48 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Utrustad med 1,1 liters fyrcylindrig radmotor på 47hk och Variomatic automatlåda.
  Bilen startar lätt och variomaticen fungerar fint. Bilen har varit avställd sedan 2019, den har startats och körts regelbundet runt gården för att motioneras. Däcken har en del torrsprickor och en ny omgång rekommenderas. I övrigt behövs bara enklare översyn inför besiktning. Efter godkänd besiktning är bilen sedan besiktningsbefriad enligt 50-årsregeln.

 • Skick interiör:

  Hel och fin instrumentbräda, fina dörrsidor och innertak. Sätena har tidigare haft överdragsklädsel monterad och är i bra skick för sin ålder. Något solblekt tyg högst upp på baksätet. Se bilderna.
  Utrustad med fungerande tidstypisk Blaupunkt bilradio. Fint bagagerum med original gummimatta.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering som klarat sig bra. Höger framskärm har något avvikande kulör. Finns mindre ytrost vid vänster skärmkant och vid nummerskylten bak, se bilder. Bilen rostlagades 2004 och har synliga lagningar i motorutrymme. Finns mindre buckla i framskärm och på höger dörr. Stenskott i vindruta på förarsidan.

 • Skick helhet:

  Sällsynt bra representant för Volvos holländska historia. Fullt körbar. Mjuka bucklor på förarsidan, som går att åtgärda utan lack. Bra helhetsintryck.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2019-11-30
Ursprungsbesiktning: 1973-10-19 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1973-10-29
Senast godkända besiktning: 2018-10-17
Besiktigad tom: 2020-10-31
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Fakta om modellen

DAF är förkortning för Van Doorne's Automobielfabriek. DAF 66 är en nederländsk bakhjulsdriven personbil, som tillverkades av DAF 1972-1976. Bilmodellen har gått till historien mest på grund av den steglösa transmissionen med remdrift, så kallad Variomatic, som i Sverige fick öknamnet Remjohan efter Volvos uppköp av DAF. DAF 66 var en lätt bil som vägde under 1000 kg. Med sin 1,1 liters Renaulttillverkade motor på 47 hk och variomatic automatlåda tog det endast 23,8 sekunder att från stillastående komma upp till 100 km/tim. Topphastigheten uppgavs vara 137 km/tim.
Från årsmodell 1976 ändrades namnet till Volvo 66 och bilen tillverkades med små förändringar ända fram till 1980. Bilen efterträddes av Volvo 340, som även den var en konstruktion som Volvo ärvde från DAF.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kil

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-09-15.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG