Visa alla bilder

Volvo 3315 Valp B18/24v — 1967

En av de finaste valp:ar vi sett. Bara 4600 mil på mätaren!

Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i är nära nyskick. Den måste ha blivit förtidspensionerad från försvaret av misstag."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
128 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13977
HURVA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo 3315 Valp?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Lennart Ström
Redaktör
Skicka E-post meddelande

"Bilen är i är nära nyskick. Den måste ha blivit förtidspensionerad från försvaret av misstag."

Beskrivning

Helt original. Allt utom radioutrustningen finns kvar. Bilen har tillhört försvaret fram till 1998. Fyra ny ägare sedan dess, varav den nuvarande har ägt bilen sedan 2015. Nybesiktigad  2021-08-30.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  1998-07-23 
 • Avläst mätarställning
  46000 km 
 • Kw / hk
  48 / 65 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Grön 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bra skick. Finns även original terrängdäck på fälg.

 • Skick interiör:

  Helt original där allt fungerar.

 • Skick exteriör:

  Bra skick.

 • Skick helhet:

  Orenoverat originalskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2015-10-02
Ursprungsbesiktning: 1998-05-28 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1998-08-28
Senast godkända besiktning: 2021-08-30
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Volvo Valp tillverkades mellan 1961 och 1970 och blev en av det svenska försvarets viktigaste mångsysslare. Drivdonet var en vanlig B18 och en förstärkt M40-växellåda med ZF-fördelningslåda, i sin tur utrustad med hög och låg, samt urkopplingsbar fyrhjulsdrift. Axlarna var i sin tur kopior på de stryktåliga amerikanska Dana-axlarna men här licenstillverkade av brittiska Salisbury.
I serieproduktion fick Valpen namnet L3314 och snart kom även en version byggd för pansarbekämpning och ytterligare en med högre totalvikt. Civila bilar fick namnet Laplander och främst var det brandkårer och en del statliga myndigheter som köpte dem.
1970 slutade Volvo tillverka Valpen men insåg snart att den civila marknaden inte var mättad. Resultatet blev 1977 att lägga ut tillverkningen av en moderniserad Valp med namnet C202 på det ungerska företaget Csepel Auto.

Detta exemplar är en radiopersonterrängbil 9033 som var avsedd för radiokommunikation och hade bland annat ett 24 volts elsystem. Den var även förseddamed radiomottagare 920 (FM-radio) för mottagning av LUFOR. ( Lufor är en akronym för Luftförsvarsorientering, Luftlägesorientering o och var ett äldre system för att överföra luftlägesinformation. Systemet användes från mitten av 1950-talet fram till 1989)
På taket satt en 2,15 m lång stavantenn för radiokommunikation på kortvågsbandet under gång. På fordonets bakgavel fanns två antennfästen med antennanpassningsenheter för radiokommunikation på ultrakortvågsbandet. Via ett anslutningsfack på bakgaveln kunde externa antenner för kortvågs- och ultrakortvågsradio anslutas, samt de senare fjärrmanövreras med hjälp av en 25 m lång förlängningskabel på kabelvinda.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Hurva

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Lennart Ström
+46 705-24 94 10
lennart@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG