Visa alla bilder
Visa film

Riley Elf Mk1 1098cc (850cc) — 1962

En tidig svensksåld Riley Elf i ett fantastiskt renoverat skick. Originalmotorn följer med men i bilen sitter en 1098cc motor för bättre prestanda utan att det för den skull syns i motorutrymmet.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket bra renoverat skick. Några få avsteg från original bl.a. en något kraftigare motor samt recliner (justerbara ryggstöd) stolar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
100 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13800
STOCKHOLM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Riley Elf Mk1?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket bra renoverat skick. Några få avsteg från original bl.a. en något kraftigare motor samt recliner (justerbara ryggstöd) stolar."

Beskrivning

Riley Elf tillsammans med Wolseley Hornet var lyxmodeller av den vanliga Minin i Sverige kallad Hundkojan. Elfen var lyxigast med en heltäckande träinstrumentpanel och skinnklädsel. Denna bil är en av mycket få Riley Elf som är nysåld i Sverige. Ryktet säger att en Elf och två Hornet såldes här som nya. Det har kommit in några till under årens lopp men det är inte många. Elf och Hornet är något förlängda baktill vilket man kan se i bagageutrymmet där man tydligt kan se var den påbyggda biten börjar. Framtill är det motorhuv med grill samt frontplåt som skiljer dessa från den vanliga Minin. Stötfångarna är också annorlunda samt kraftigare. En nygjord skinnklädsel är vid renoveringen inköpt från Newton Commercial i Storbritannien. Motorn är renoverad av en mycket duktig Minientusiast i Stockholm.

Riley Elf började säljas i slutet av 1961. Karosserna byggdes av karosserifirman Fisher & Ludlow under namnet Fisholow. Totallängden ökade med cirka 25m cm. Produktionen av både Elf och Hornet upphörde i slutet av 1969. Då hade det tillverkats 30 912 Elf och 28 455 exemplar av den något enklare Hornet. De tidiga bilarna hade en motor på 848 cc på 34 BHP. Några år senare fick de en motor på 998 cc och 38 BHP. Det fanns under några år också möjlighet att beställa bilen med automatlåda. Under 1966 ersattes skjutrutorna i dörrarna med den mer vanligt förekommande typen med upp och ned vevbara sidorutor.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  15731 km 
 • Kw / hk
  27 / 37 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blå/vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick. Mätarställningen nollas vid 100 000 km. Oklart hur långt den gått.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick. Något litet skrapmärke.

 • Skick helhet:

  En körklar bil i ett mycket bra skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2008-01-04
Ursprungsbesiktning: 1962-05-18 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1962-05-18
Senast godkända besiktning: 2014-07-25
Besiktigad tom:- 2016-06-30
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Ja
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Riley Elf började säljas i slutet av 1961. Karosserna byggdes av karosserifirman Fisher & Ludlow under namnet Fisholow. Totallängden ökade med cirka 25 cm. Produktionen av både Elf och Hornet upphörde i slutet av 1969. Då hade det tillverkats 30 912 Elf och 28 455 exemplar av den något enklare Hornet. De tidiga bilarna hade en motor på 848 cc på 34 BHP. Några år senare fick de en motor på 998 cc och 38 BHP. Det fanns under några år också möjlighet att beställa bilen med automatlåda. Under 1966 ersattes skjutrutorna i dörrarna med den mer vanligt förekommande typen med upp och ned vevbara sidorutor.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Stockholm

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-07-01.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG