Visa alla bilder
Visa film

Porsche 968 CS — 1993

Juvelen i 944-modellens krona i ett mer än komplett originalskick. Om man vill. Här finns alla delar för att hålla bilen i ett skick för alla smakriktningar.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"För närvarande i ett rejsigt och roligt utförande i ett lagom skönt skick. Och förhållandevis lätt att återställa till original gatuspecifikation,"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
160 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13611
YNGSJÖ
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Porsche 968 CS?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"För närvarande i ett rejsigt och roligt utförande i ett lagom skönt skick. Och förhållandevis lätt att återställa till original gatuspecifikation,"

Beskrivning

Den här 968:an kom till Sverige som femåring, 1997. Nuvarande ägaren har haft den i drygt ett år med ambitionen att tävla och köra bandagar. Han kör även brittiskt och Formel V i historisk racing, och en 968 blev överraskande nog en för bra bil för honom. Den är välbalanserad, rolig, lättkörd och pålitlig, men en Porsche 968 är sin nittiotalsperfektion helt enkelt för modern för den nuvarande ägaren. Alla demonterade delar finns kvar (bilder).

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1993/1993 
 • Första registreringsdatum
  1997-06-18 
 • Avläst mätarställning
  153197 km 
 • Kw / hk
  176 / 239 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Det finns en omfattande dokumentation om vad som är gjort genom åren. Uppdatared motorstyrning, racekatalysator och aluminiumsvänghjul har tidigare ägare åtgärdat. Rolf "Myggan" Nilsson har åt den nuvarande ägaren gjort en oljeservice och översyn tillsammans med kamremsbyte och koppling.

 • Skick interiör:

  Originalstolar finns, på bilderna sitter det en godkänd race-stol, då original Recaro inte är godkända för banövningar enligt dagens bestämmelser.

 • Skick exteriör:

  Plastrutor överallt utom framruta. Originalrutorna finns, det är bara vänster lilla bakruta som saknas. Lättviktdelarna håller rejsig finish med små krackeleringar här och där, men snyggt och representativt. Alla original plåtdelar följer med bilen.

 • Skick helhet:

  En komplett 968 i ett valfritt fint skick. Bygg tillbaka till leveransutförande i original eller fortsätt att ha den utrustad för bankörning.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-03-27
Ursprungsbesiktning: 1997-06-12 (regbes) (Ombes:20070509)
Datum i trafik första gången: 1997-06-24
Senast godkända besiktning: 2020-06-22
Besiktigad tom: - 2021-08-31
Årsskatt: 2199 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 8

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Yngsjö

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Peter Sundfeldt / Shaun Major
+46 705-38 80 22
peter@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-06-03.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG