Visa alla bilder
Visa film

MG MGB GT 1800 — 1968

En renoverad MGB GT i ett verkligt bra skick.

Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket bra renoverat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
130 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13978
HUDDINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG MGB GT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Johan Ålander
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bil i ett mycket bra renoverat skick."

Beskrivning

MGB GT är en klassisk engelsk sportbil med rötter i MGB Tourer från början av 1960-talet. Tourern är en öppen bil. För den som ändå vill ha en sportbilskänsla men inte vill bli blöt eller rufsig i håret är en MGB GT ett bra val. Känslan finns där liksom vibbarna från "The swinging sixties". Denna bil är helrenoverad av en fd. flygmekaniker med MG i blodet vilket borgar för ett väl utfört arbete.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1968/1968 
 • Första registreringsdatum
  1968-11-08 
 • Avläst mätarställning
  72837 km 
 • Kw / hk
  68 / 92 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell/od 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Mycket bra skick. Trött batteri.

 • Skick interiör:

  Mycket bra skick.

 • Skick exteriör:

  Mycket bra skick.

 • Skick helhet:

  En bil i ett mycket bra renoverat skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2001-04-01
Ursprungsbesiktning: 1968-11-08 (regbes)
Datum i trafik första gången: 1968-11-08
Senast godkända besiktning: 2017-10-06
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 10

Fakta om modellen

Den täckta versionen, MGB GT introducerades 1965 och hade fått sin form av Pininfarina. Med plats för betydligt mer bagage än Tourer /Roadster var den också betydligt mer praktisk men i övrigt var det mest bara andra fjädrar och krängningshämmare som skilde.
MGC var den sexcylindriga versionen som såldes mellan 1967 och 1969. Den hårigaste varianten var dock MGB V8 – med den stora aluminium-åttan från Rover.
Tack vare att MGB tillverkades i stort antal, ända fram till åttiotalet så finns alla reservdelar och tillbehör fortfarande att köpa. både som originaldelar och nyproducerade eftermarknadsdelar. Därför en eftertraktad och uppskattad sportig hobbybil som stigit i värde de senaste åren både i Europa och I USA.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Huddinge

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Johan Ålander
+46 705-80 91 17
johan@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG