Visa alla bilder

Ford Model TT lastbil — 1923

En charmig lastbil så som de såg ut under T-Ford epoken med en fin egenbyggd hytt. Ford sålde lastbilarna som rent chassi så fick ägarna fick själv låta bygga hytterna efter sina behov. Bra skick, kan vara en fin reklambils-mascot för ett företag.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil. Mycket fint bruksskick. Motorn går runt men är ej provstartad. Bör fungera efter startservice. Har stått på museum i 20 år. Levereras utan batteri. Delar på flaket samt koffert ingår ej."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
64 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13644
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model TT?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Hel och fin bil. Mycket fint bruksskick. Motorn går runt men är ej provstartad. Bör fungera efter startservice. Har stått på museum i 20 år. Levereras utan batteri. Delar på flaket samt koffert ingår ej."

Beskrivning

T-Ford lastbilarna har beteckningen TT. Det som skiljer mot en vanlig T-Ford är en större och starkare ram samt andra axlar som är starkare. Bakaxeln har lägre utväxling för att få mer kraft till att dra tung last. Lastbilarna har starka stålfälgar för att klara belastningen. Detta exemplar har ett fint chassi som är renoverat en gång i tiden. Troligen har bilen inte körts efter renoveringen då den inte är inregistrerad i aktuellt register. Hytt och flak av trä i tidstypiskt utförande. Övriga karossdelar på lastbilen såsom skärmar, huv och kylare är i originalutförande för TT-ford. Ford sålde nämligen dem med huv och skärmar och sedan var det upp till ägaren att bygga hytt och flak. TT-modellen ansågs vara en robust, stark och pålitlig lastbil för sin tid. Bilen är ej startad men motorn går runt. Säljs oregistrerad som utställningsföremål.

OBS. På bilderna ser man att det ligger lösa delar och en koffert. Dessa ingår inte i köpet utan är tillbehör till andra bilar i samlingen.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1923 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  xxxx 
 • Kw / hk
       / 25 
 • Drivmedel
  bensin 
 • Växellåda
  manuell 
 • Klädsel
  textil 
 • Färg
  grå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt men ej provstartad. Motor 4cyl, 20hp. TT-Ford Axlar drivning från motor till bakaxel fungerar. Batteri saknas.

 • Skick interiör:

  Hel och ren. En sitts i svart läder sedan är resten trä av inredningen.

 • Skick exteriör:

  Kaross i trä målad i grå färg. Karossen samt flaket är hemma byggt och är helt och fungerande. Resten av karossen är Ford TT och är svart målat och ser bra ut i plåten.

 • Skick helhet:

  Helt och fint utställningsskick. Säljs oregistrerad som ett museieföremål. Handlingar saknas, säljs endast med kvitto. Köparen får själv ordna med inregistrering, om det är möjligt.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG