Visa alla bilder

Ford Model T Touring — 1914

Denna bil var ägarens ögonsten. En bil som han varsamt renoverat under många år. Många tillbehör och fina mässingsdetaljer, tämligen unik. Kända citatet ”Välj vilken färg du vill, bara du väljer svart” är inte riktigt sant men merkostnaden för en annan kulör gjorde att kunderna vald bort detta. Här ett exemplar i mycket vacker original mörkblå kulör.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prydlig mässings T-Ford som väcker ha-begär för alla som gillar tidiga 1900-tals bilar. Motorn går runt men är ej provstartad, säljs utan batteri. Bakaxeln behöver kollas och kopplas in. Delar följer med."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
200 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13640
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model T Touring?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Prydlig mässings T-Ford som väcker ha-begär för alla som gillar tidiga 1900-tals bilar. Motorn går runt men är ej provstartad, säljs utan batteri. Bakaxeln behöver kollas och kopplas in. Delar följer med."

Beskrivning

Bilen har varsamt renoverats under många år på 1980-1990-taet. Bilen har troligen inte brukats eller brukats mycket lite. Motorn går runt och ser otroligt fin ut visuellt och ska vara renoverad i samband med renoveringen av bilen. Det sitter helt nya kevlardrivband i växellådan. Aluminiumväxellåda utan startmotor som det är på de tidiga modellerna så här gäller det att man handvevar igång bilen. Dock saknas drivning från växellådan till bakaxeln men allt ser snyggt och helt och rent ut så det är troligen ett mindre fel. Det medföljer ett kardanrör med till hörande kardan till bilen. Bilen har många mässingsdetaljer och de håller fin kvalité. Vissa spår av slitage finns då det är över 100 år gamla delar, detta tillför charm till bilen. Det sitter även en tillbehörshastighetsmätare av det legendariska fabrikatet Stewart-Warner. Den är vajerdriven från ett tandat drev på framhjulet. Detta var ett tillbehör som såldes av Fords återförsäljare. Inredningen är i svart läder. Tyvärr finns det en skada på baksitsen, där har legat en bränsledunk som läckt och etsat sig fast i klädseln. Annars ser inredningen bra ut. Sufflett ser fin ut och är av svart konstläder. Karossen ser fin ut och lackeringen är professionellt utförd.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1914/1914 
 • Första registreringsdatum
  2008-06-09 
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  15 / 20 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  manuell, fotväxel 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  blå och svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt men ej provstartad. Batteri saknas. Det saknas förmodligen något drev i bakaxeln (demonterat, extradelar följer med).
  Bilen är endast registringsbesiktigad 2008. För att få köra på väg krävs att en vanlig kontrollbesiktning utförs,efter det är den besiktningsbefriad. Uffe kollat med Besiktiga och fått detta bekräftat 2021-09-01 med uppdrag från en kund på bilen.

 • Skick interiör:

  Skada i baksits, en bränsledunk har gjort avtryck i klädseln. I övrigt ser inredningen mycket bra ut.

 • Skick exteriör:

  Ser bra ut i karossen och lackeringen har klarat sig bra sedan renoveringen. Ser visuellt mycket trevlig ut med många fina detaljer med patina som sig bör då delarna är över 100 år gamla.

 • Skick helhet:

  En underbar bil, se på bilderna och njut av alla fina detaljer. Unikt tillfälle att förvärva en sällsynt T-Ford i bra samlarskick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2008-08-12
Ursprungsbesiktning: 2008-06-09 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2008-08-12
Senast godkända besiktning: 2008-06-09
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG