Visa alla bilder

Ford Model T Greyhound Speedster (Projektbil) — 1915-1920

Möjlighet att bygga färdigt en av de mest vackra och uppseendeväckande T-Ford-modellerna som funnits. Med sin unika ”spetskylare” lyfts modellen upp till en helt ny nivå.

Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En rätt så komplett Speedster som behöver monteras ihop, nu bara ihopsatt provisoriskt så man kan se vilka delar som finns. Motorn går runt."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
92 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13642
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Ford Model T Greyhound Speedster?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Ulf Olsson
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En rätt så komplett Speedster som behöver monteras ihop, nu bara ihopsatt provisoriskt så man kan se vilka delar som finns. Motorn går runt."

Beskrivning

Bilen är provisoriskt monterad för att skapa en bild av vad som med följer till projektet. Skärmarna är special för Greyhound speedster och är nytillverkade. De saluförs utav T-Fords firmor i USA, övriga karossdelar så som motorhuv och kylare ser nytt ut. Det som gör denna bil så attraktiv är kylaren som inte fanns i ordinarie sortiment utan måste specialbeställas. Denna typ av kylare har alltid varit mycket eftertraktad. Det medföljer också två Edmunds & Jones strålkastare samt en baklykta vilket var standard för att spara vikt, vilket är hela grejen med Speedsters. Lyktorna är i mycket fint skick för sin ålder och drivs av acetylen/karbid. Chassit är renoverat monterat med motor och bakaxel samt framaxel. Allt ser mycket snyggt ut. Motorn skall enligt uppgift vara renoverad men handlingar saknas. (Man kan dock skåda att det sitter en ny cylinderhuvudspackning på motorn mm.). Det är en tidig T-Ford motor med två motorluckor på sidan och kopplat till en växellåda av tidig modell i aluminium utan startmotor. Detta är tidstypiskt och rätt för Speedstern. Växellådan utan startmotor är ca 9 kg lättare än de senare T-Ford lådorna. Motorn är standard 20 hk och växellådan är hel- och halvfart som det är på T-Ford. Bilen behöver en del jobb för att montera karossen samt även med att tillverka mindre karossdetaljer samt ett nytt säte. Befintligt säte är hämtat ifrån en gammal hästdroska. Skärmarna behöver passas in samt skärmstag behöver tillverkas.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1915-1920/1915-1920 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
  15 / 20 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn går runt men ej provstartad. Inget batteri.

 • Skick interiör:

  Flera fina mässingsdetaljer i ratt och ratt stång. Säte slitet, behöver förnyas.

 • Skick exteriör:

  Lackerade skärmar, men dessa behöver lackas om efter flera år av förvaring, små skador har uppståt i lacken. Övrigt i fint skick.

 • Skick helhet:

  En förhållandevis komplett Speedster som behöver monteras ihop

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Oregistrerad, handlingar saknas, säljs som utställningsobjekt / reservdelsbil.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Olofström

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Brocenter Olofström
Ulf Olsson
Telefon: +46 706 34 05 12

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2021-09-16.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG