Visa alla bilder

Volkswagen Typ1 "Split Window" — 1950

Välhållen tidig orenoverad Typ1, VW-Bubbla, som har vårdats ömt i en snäv ägarlängd se'n 1970-talet.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt välhållen tidig VW-Bubbla som med en liten och lätt arbetsinsats kommer att bli riktigt trevlig och värdefull."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
300 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
12890
UDDEVALLA
BEDÖMT VÄRDE
RESERVATIONSPRIS
250 - 300 000 SEK
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt välhållen tidig VW-Bubbla som med en liten och lätt arbetsinsats kommer att bli riktigt trevlig och värdefull."

Beskrivning

Nuvarande ägare köpte bilen 1974. Efter 9 år, 1983, såldes den vidare vidare till en kompis men köptes sen tillbaka 2012. Den här gamla bubblan är fortsatt i fint originalskick, om än omlackerad, och har aldrig varit rostangripen eller svetslagad. Bilen ställdes av och undan i torr förvaring 1997 och inte körts eller startats sedan dess. Motorn går runt och bilen är i synnerligen fint skick både på in- och utsidan.
 
Följande saker saknas på bilen; fäste till torkarblad, gummimatta på förarsidan, en navkapsel, verktyg och domkraft. Några smårepor finns i lacken efter förvaring i 25 år, men absolut inga rostangrepp. Nederkan på invändig dörrklädes på passagerarsidan trasig, (se bild). Lister och lampor samt stötfångare är original (på stötfångarna finns oxid-noppror i kromet). Som tillbehör finns handskfackslucka på förarsidan och klocka mitt på instrumentbrädan.
 
Mätarställningen är 00086, vilket enligt vår bedömning är 10.008,6 mil, vilket vi bedömer stämma som total körsträcka med tanke på hur fin den är i klädsel och motorrum med mera. Bilen är av byggd hösten 1950, årsmodell 1951, och har således hydrauliska bromsar som kom detta år. Bilen har också de nya ventilationsluckorna framför dörrarna (s.k. ischiasluckor) som kom hösten 1950 till modell 1951.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1950/1950 
 • Första registreringsdatum
  1974-11-05 
 • Avläst mätarställning
  00086 km 
 • Regnr
  GSP421 
 • Chassinummer
  10244211 
 • Kw / hk
  18 / 24 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Tyg 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är inte startad, men den går runt och alla bromsar tar. En översyn av bromsarna innan körning är ändå att rekommendera innan man trampar med fullt pedaltryck.
  Motorn är en 25 hk utbytesmotor enligt uppgift, utbytt hos en VW-verkstad i slutet av 1950-talet. Motornumret på den nya motorn är instansat som L116.

 • Skick interiör:

  Inredningen är helt original, sätesklädseln och har skyddats av dubbla, formsydda Artex överdragsklädslar, även på dörrsidorna (bilder). Där skyddsklädseln sitter på är originalklädseln, under, lika fin. Till och med de runda sidokuddarna till baksätet finns med. Innertaket är också ovanligt fräscht och helt original. Golvmattorna något slitna.

 • Skick exteriör:

  Bilen fick en ny lack, kvalitativt och professionellt utfört, i mitten av 1990-talet i originalkulören Pastellgrün, färgkod L11, då den gamla var blek.

 • Skick helhet:

  Spännande tillfälle att köpa en väldigt fin och tidig VW Typ 1 med låg körsträcka. Till och med däcken är av originalutförande.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avställd
Ursprungsbesiktning: 1974-1106 (reg-bes)
Ursprungligt reg-bevis från ny finns och följer med bilen vid köp.
Datum i trafik första gången: 1951-04-21
Senast godkända besiktning: 1984-08-22
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Antal ägare: 3

Fakta om modellen

VW typ 1, Bubblan, kom i mitten av 1930-talet och kallades då KDF-Wagen. Efter andra världskriget återupptogs produktionen 1946 under namnet Volkswagen. 23 miljoner bilar hann byggas på många ställen över hela världen innan produktionen upphörde 2003, vid sista VW Bubbla fabriken i Mexico. I Tyskland slutade de tillverkas med toppmodellen 1303 under 1975.
Denna bil av 1950 års modell är mycket lik de första VW- bilarna och har därför högsta samlarvärde, då många detaljer ändrades påföljande och kommande år. Detta är ett särskilt fint samlarexemplar, vilket framgår av ovan beskrivning.

Lagerort och visningsinfo

Endast bokad visning

För visning av fordonet kontakta handläggare Peter Sundfeldt

Mail: peter.sundfeldt@bilwebauctions.se
Telefon: +46 705 38 80 22

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning.
Vänligen boka tid genom att ringa till Peter Sundfeldt på telefon +46 705 38 80 22 eller maila till peter.sundfeldt@bilwebauctions.se

Hämtning skall ske senast fredagen den 18:e september 2020.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären
 • Om du genomför hela köpet på distans har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG