Visa alla bilder

Volvo PV 57 6-cyl — 1938

1930-talspickup på PV 57-chassi. Karossen byggd av en lokal karosserimakare i Brunflo. Idag prydligt renoverad. En fin reklamfirma för allt från mikrobryggeri till transportfirma.

Jens Hasselholm
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En fint renoverad lastbil som fungerar som den ska, några små detaljer skulle behöva lite översyn men i stort i ett mycket bra skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
260 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11249
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo PV 57?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Jens Hasselholm
Förordnad värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En fint renoverad lastbil som fungerar som den ska, några små detaljer skulle behöva lite översyn men i stort i ett mycket bra skick."

Beskrivning

Bilen byggd i ett exemplar av en karosserifabrik i Brunflo och rullade i slutet av 40-talet hos Indalälvens Regleringsförening i Östersund. Nuvarande ägare renoverade den till nuvarande skick i början av 2000-talet. Har efter detta medverkat på diverse utställningar och träffar. Bromsar behöver justeras.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1938/1938 
 • Första registreringsdatum
  2013-06-17 
 • Avläst mätarställning
  22127 km 
 • Kw / hk
  63 / 84 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Galon 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor startar lätt och går bra. Växellåda och koppling känns ok. Rent och snyggt motorrum. Under bil ser man att det är gjort en profesionell/snygg genomgång och renovering med mycket nya delar. 90-procentiga däck. Innerbelysning ur funktion. Vindrutetorkare ur funktion. Bränsle- och tempmätare osäker funktion. Bromsar drar åt höger.

 • Skick interiör:

  Original innertak och solskydd? – är flammigt och smutsigt, kul patina. Dörrsidor och bakvägg har några mindre slitagemärken. Dörrhandtag tejpade. Fin omklädd soffa. Golv omklätt med gummimatta. Fina dörrlister. Pedaler, ratt, växelspak åldersslitage. Repig lack på instrumentpanel. Trä runt rutor i bra skick – någon spricka finns. Eftermonterade, ej original knappar på instrumentpanel. Hål i instrumentpanel efter tidigare monterade lampor eller reglage. Tvåt tändningslås finns – ett är eftermonterat och det är inkopplat och används.

 • Skick exteriör:

  Rak och fin kaross. Lack är kornig/damm i klarlack. Finns några mindre lackskador/lacksläpp/repor. Kromdetaljer i bruksskick – något matt och mindre repor. Kromsläpp på kylargrill. Flak/träflak i mycket bra skick, oljat golv och målade fällbara lämar. Originalfälgar i bruksskick, lite skador finns. Tätning/silikon runt vindruta är inte jämn. Fina renoverade fotsteg.

 • Skick helhet:

  Mycket bra genomgången bil. Färdig att använda. Vill man ha det 100 procent krävs troligtvis omlackering och lite annat smått estetiskt.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Itrafik 2013-09-30
Ursprungsbesiktning 2013-06-17 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång 2013-09-30
Regnr tidigare använt Ja
Senast godk besiktning 2013-09-26
Körförbud Nej
Skattebefriad Ja
Antal ägare 1

Fakta om modellen

PV 57 var chassi-modellen av Volvos stora bil som tillverkades mellan 1936-1945. PV-familjen togs fram efter önskemål från Volvos återförsäljare om en mindre och något billigare bil, detta för att stå sig bättre i konkurrensen med bland annat de storsäljande amerikanarna Chevrolet och Ford.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928. Hämtning skall ske senast fredagen den 19 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG