Visa alla bilder
Visa film

Volvo P1800 ES B20E — 1973

Bilen har gått i soliga San Diego från 1973 till 2017. Helt orört originalskick. Någon gång omlackerad på grund av blekt lack. Mycket bra skick på kaross, motor och inredning. Nu regbesiktigad och strax klar för att köra med.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Krister Cervin
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En ES som aldrig varit rostlagad. Små rostblåsor finns på en tröskel. I övrigt ingenting. Jättefina säten, mattor och innertak. Ok instrumentbräda men några sprickor i plasten här. Ovanligt fin och snygg. Med tanke på att den är orenoverad är den i väldigt fint skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
165 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11599
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Krister Cervin
Förordnad värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En ES som aldrig varit rostlagad. Små rostblåsor finns på en tröskel. I övrigt ingenting. Jättefina säten, mattor och innertak. Ok instrumentbräda men några sprickor i plasten här. Ovanligt fin och snygg. Med tanke på att den är orenoverad är den i väldigt fint skick."

Beskrivning

OBS Regbesiktning genomfördes 27/9. Ombesiktning på USA-gradering på hastighetsmätaren, ny mätare beställd av säljaren, härefter är bilen körklar i Sverige för köparen.
Tack vare att denna bil gått i torrt klimat så har den annars rostkänsliga karossen klarat sig mycket bra. Bilen lackades om en gång på 1990-talet, och denna lack är också lite matt men snygg och fin ändå. Härlig kulör, som är original och typisk för 1973. Går fint i motor och låda. Är pigg med insprutningsmotorn och ligger bra på vägen. Har bara haft två ägare och gått 125 000 miles, vilket motsvarar 20 000 svenska mil.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1973/1973 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  125713 miles 
 • Kw / hk
       / 126 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Konstläder 
 • Färg
  Ljusgul 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint. Levereras nybesiktigad, inregistrerad och klar att köras med.

 • Skick interiör:

  Jättefina säten, matta och innertak samt dörrsidor. Instrumentpanel har några torksprickor på ovansidan, men inget som stör. Mycket fräsch.

 • Skick exteriör:

  Kromringen runt antennen har lossnat. Några småblåsor finns på en tröskel och en lite bättring under bakluckan. Lacken lite matt men går att polera upp.Sidolisterna i rostfritt har flera dörruppslag (går att rikta och polera)

 • Skick helhet:

  Betydligt bättre än genomsnittet. Polera upp den och den blir i toppskick.
  Vacker och fräsch bil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Nybesiktigad och inreggad 27/9 2018 mer info och reg nr kommer.

Fakta om modellen

Volvo P1800, ritad av designern och segelmästaren Pelle Petterson, kom 1961. 1972 kom kombiversionen 1800ES. Sammanlagt byggdes det 7 000 exemplar under de 1, 5 åren som den tillverkades. Liksom 1800E hade den B20E-motorn med insprutning och fyrväxlad låda med Overdrive, eller automat. I Sverige såldes bara ett fåtal men i USA gick försäljningen desto bättre. Totalt såldes 80 procent av bilarna där.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928. Hämtning skall ske senast fredagen den 19 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG