Visa alla bilder

Plymouth Sport Fury V8 — 1967

Plymouth toppmodell 1967 – med den stora V8:an på 383 kubiktum. En solid och pålitlig jänkare!

Jens Hasselholm
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Jan Byström
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En bra vagn, i stort sett rostfri och bra att bygga vidare på eller bruka som den är."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
96 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11571
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Plymouth Sport Fury?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Jens Hasselholm
Förordnad värderingsman
Skicka E-post meddelande
Jan Byström
Värderingssamordnare
Skicka E-post meddelande

"En bra vagn, i stort sett rostfri och bra att bygga vidare på eller bruka som den är."

Beskrivning

Toppmodellen från Plymouth – med 383-motor och stryktålig Torqueflite. Det här grundsolida och pålitliga exemplaret importerades 2015 från USA av nuvarande ägaren – och går utmärkt. Detta är ett välutrustat Fury men som skulle må bra av en ny lackering. Bilen är dock i princip rostfri.
Har på senare år kostats på med bland annat nya däck, nytt vinyltak och nya bromsar bak, elektronisk tändning, ny generator och ny oljekoppling till kylfläkten. En bra och frisk bil som kan bli riktigt fin.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1967/1967 
 • Första registreringsdatum
  2015-06-17 
 • Avläst mätarställning
  766714 miles 
 • Kw / hk
  242 / 330 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Blå 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motor startar och går ok. Växellåda känns ok. 80-procentiga däck. Oskruvat, orenoverat original bruksskick under bil. Snyggt och välhållet motorrum. Höger ventilationsfönster ur funktion. Vänster ventilationsfönster går trögt. Endast elhiss höger fram fungerar. Stolsjustering förarstol fungerar fram/bak men ej någon annan funktion.

 • Skick interiör:

  Förarstol lite nedsutten. Stolar fram och soffa bak är hela och i bra skick. Lite slitageskador samt fläckar. Innertak hänger. Dörrsidor är fläckiga och skador finns. Nyare golvmatta i fint skick. Ratt sprucken. Stor spricka i instrumentpanel. Reglage och knappar i bruksskick. Bagagerum i sämre originalskick. Justeringsratt till backspegel lös i förardörr.

 • Skick exteriör:

  Rak och fin kaross. Solskadad lack, bubblig och saknas klarlack. Finns någon repa/lackskdada. Fint, felfritt vinyltak. Krom i finare bruksskick. Repig vindruta.

 • Skick helhet:

  Fungerande bil i bruksskick. Behöver lite tekniskt underhåll för att allt ska fungera. Bil är komplett och ett bra ämne för renovering om man önskar.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik: 2015-06-23
Ursprungsbesiktning: 2015-06-17 (regbes) (Ombes:20150624)
Datum i trafik 1:a gång: 2015-06-23(670101)
Senast godk besiktning: 2017-10-18
Körförbud: Nej
Skattebefriad: Ja
Skattepliktigt: Nej

Fakta om modellen

Med den nya generationen 1965 återvände Fury som Fullsize – i och med Chryslers C-plattform. Fury såldes antingen som basmodellen Fury I medan Fury II och III var lyxigare med mer tillbehör.
Till 1967 redesignades karossen med skarpare linjer och nosen med de dubbla strålkastarna var kurvigare med lamporna längre in i karossen. På grund av de välkända amerikanska allt hårdare säkerhetslagarna kom nu också bromssystemet med dubbla kretsar och bättre bälten.
Fury blev ett modellnamn som kom att nyttjas länge av Plymouth. Fury introducerades redan 1956 och varade ända till 1989.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928. Hämtning skall ske senast fredagen den 19 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG