Visa alla bilder

Dodge Charger 440 V8 — 1966

Första årsmodellen av en av världens mesta muskelbilar. Här med stora 440-motorn och hårdnackad 727-automat. Lika tuff som vi minns den från biljakterna i filmen Bullit!

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Krister Cervin
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Slitet bruksskick men hel och går bra. Säljaren registerar in bilen och gör den körklar för levarens direkt efter auktionen. Har gått 101 000 miles, vilket motsvarar 18 000 svenska mil"

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
135 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11598
OLOFSTRÖM
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Krister Cervin
Förordnad värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Slitet bruksskick men hel och går bra. Säljaren registerar in bilen och gör den körklar för levarens direkt efter auktionen. Har gått 101 000 miles, vilket motsvarar 18 000 svenska mil"

Beskrivning

En första generationens Dodge Charger som kom till Sverige så sent som i våras. En förhållandevis hel och komplett bil som går fint. Små skavanker finns dock runtom och stötfångaren fram behöver riktas och justeras. Ytrost undertill och några småblåsor går att hitta. Detta var för tiden Dodges muskelbil nummer ett och denna har största motorn – en 440 på 7, 7-liter med 727-automat. Den här bilen har dubbla fyrports Holley-förgasare, race-kam och Chrysler 8 3/4-bakaxel. Bilen är köpt av en äldre ägare i Arizona och ännu inte registrerad i Sverige. Nuvarande ägaren har ansökt om ursprungskontroll och han registreringsbesiktigar före leverans om inte köparen vill göra det själv.
anmärkningar från test: Höger lucka till framlampa öppnar ej riktigt. Lite oljesöl runt servopump.

Teknisk data

 • Årsmodell/modellår
  1966 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  101369miles 
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  727 Automat 
 • Klädsel
  Vit konstläder 
 • Färg
  Guldmetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och växellåda. Behöver allmän service och lite små justeringar. Mycket bra bromsar.

 • Skick interiör:

  Fin omklädd inredning, lätt sliten inredning för övrigt.

 • Skick exteriör:

  Bra lack, dock finns lite rostblåsor och småbucklor. Kofångare fram parkeringsskada.

 • Skick helhet:

  Kör som den är och ha kul, eller renovera till toppskick. Historiskt intressant bil. Chryslerkoncernens värsta motor vid denna tid, (undantaget specialbilar).

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Ursprungskontroll gjord. Säljaren kan regga bilen för köparen efter auktionen om han önskar.

Fakta om modellen

Dodge Charger gjorde sin debut i mitten av 1966. Den delade chassi med Coronet och påminde också en hel del om Coronet och Rambler Marlin. Roterande lampor hade inte Mopar haft sedan 1942 och lika tuff var den baktill med sin hela ljusramp. Inuti bjöds på fyra separata skålade säten, träfärgad plastratt och fullängds konsol från instrumentbrädan och hela vägen bak.
Motoralternativen var bara V8:or och 1966 fanns fyra att välja på: basmodellen med 318, en lite större 361, mer kända 383 och så den mycket rara mytomspunna värstingen 426 Hemi.
1967 hade man bättrat på motoralternativen med 440 Magnum, 440:n hade 375 hk och kom som original med en fyrportsförgasare.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Olofström Brostugevägen 1, 29342 Olofström

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0705-656727. Hämtning skall ske senast fredagen den 12 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG