Visa alla bilder

DeLorean DMC-12 V6 — 1981

En av bilhistoriens mest spektakulära sportbilar. Och en av mycket få Tillbaka till framtiden-bilar som är till salu. Denna DMC-12 har länge tillhört Sparreholms fina samlingar.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Jens Hasselholm
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt fint exemplar, inga skador, fin inredning, utseendemässigt en utställningsbil i toppskick. Har stått på museum i 25 år och är oregistrerad. Övriga registreringshandlingar saknas. Säljs som utställningsobjekt/reservdelsbil."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
335 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11243
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande DeLorean DMC-12?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Jens Hasselholm
Förordnad värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Ovanligt fint exemplar, inga skador, fin inredning, utseendemässigt en utställningsbil i toppskick. Har stått på museum i 25 år och är oregistrerad. Övriga registreringshandlingar saknas. Säljs som utställningsobjekt/reservdelsbil."

Beskrivning

En av bilvärldens mer mytomspunna – med den självklara rollen i Tillbaka till framtiden-filmerna och alla historierna kring dess skapare John DeLorean. Denna DMC-12 har under 25 år varit en del i Sparreholms fina samling och är en av de finare vi sett. Likt många andra har dock innertaket börjat hänga något. Karossen i rostfritt är dock mycket fin utan skador och märken. Bilen är ej registrerad i Sverige och handlingar för detta saknas.
DeLorean som fick PRV V6 togs fram för att bli världens bästa sportbil hann bara tillverkas i drygt 9 000 exemplar och räknas idag som en verklig ikon. Unikt tillfälle för kräsen samlare och en bra investering. Helt original och komplett med elhissar, elspeglar, aluminiumfälgar, ac och stereo.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1981/1981 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  55843 miles 
 • Kw / hk
  95 / 130 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Silver 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Startar lätt, ojämn tomgång. Koppling och växellåda känns bra. Finare original bruksskick under bil, rent och snyggt. 60 procentiga däck men gamla och torra. Original oskruvat motorrum i fint skick. Samtliga gasdämpare är dåliga – dörrar, motorhuv, lastutrymme. Knapp till vänster sidoruta kärvar samt att vänster ruta ej går att stänga helt. AC ur funktion. Reglage till fläktpanel delvis lösa. Motorhuv går ej att låsa. Handtag/wire till att öppna lastutrymme lös.

 • Skick interiör:

  Stolar har användarslitage, märken och skav samt någon fläck – inga hål. Golvmatta i normalt bruksskick, slitage och smuts finns. Instrumentpanel och reglage i bruksskick, skav och färgskador finns – panel ovanför instrumenthus sprucket. Växelspaksdamask sliten. Innertak och klädsel på dörrar delvis löst, behöver limmas om. Lastutrymme i bruksskick, lite missformad matta. Klädsel framdörrar ngt bristfällig passform. Missfärgat glas, backspegel.

 • Skick exteriör:

  Mycket fin kaross, inga bucklor – finns endast mindre repor. Lackerat bakparti har lite lacksläpp. Stötfångare fram och bak har några skav. Belysning och glasrutor i fint bruksskick. Rutlister på dörrar ngt skadade och omtätade med silicon. Jalusi och motorhuv har lackskav i ovankant. Originalfälgar i finare bruksskick, endast mindre lackskada. Liten bubbla på vänster list runt vindruta. Repor och skador finns på midljelist.

 • Skick helhet:

  Fint exteriört och ok interört skick. Behöver lite teknisk genomgång för att blir riktigt bra.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Oreggad. Handlingar saknas. Säljs som reservdelsbil.

Fakta om modellen

Otaliga är historierna om John DeLorean och hans eget sportbilsprojekt DeLorean. John DeLorean hade en lång framgångsrik karriär bland de amerikanska biltillverkarna och ville som många andra skapa ett eget märke. Med produktionen förlagd till Belfast på Nordirland där man behövde ersättningsjobb efter en döende varvsindustri drog man igång verksamheten 1975 och hann sedan tillverka 9 080 bilar mellan 1981 och konkursen året efter.
Med kaross i rostfritt stål och chassi till viss del i komposit var detta en mycket ovanlig bil. Ramen var konstruerad av Lotus och den aktermonterade motorn var i grunden samma PRV-sexa som bland annat Volvo nyttjade i 260. Från början var dock tanken att De Lorean skulle fått Wankel-motor.
På grund av de amerikanska avgaskraven sänktes motoreffekten från 170 hk till 130 hk, vilket inte mottogs väl av marknaden. Bilen höjdes också för att möta USA-krav på stötfångarhöjd, vilket försämrade bilens fina vägegenskaper. Vidare hade man stora kvalitetsproblem i början.
DMC-12 är också en riktigt filmstjärna, efter Tillbaka till framtiden.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928. Hämtning skall ske senast fredagen den 19 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG