Visa alla bilder

Bentley Mk VI 6-cyl — 1951

Brittisk finsmakarvagn i prydligt skick. Bentley och Rolls-Royce första möjlig att få med standardkaross.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande
Krister Cervin
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En högerstyrd engelsk aristokrat som går fint och är i ett härligt skick. Tillfälle för godsägaren som njuter av skinn och ädelträ."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
131 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
11588
GÖTEBORG
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Bentley Mk VI?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande
Krister Cervin
Förordnad värderingsman
Skicka E-post meddelande

"En högerstyrd engelsk aristokrat som går fint och är i ett härligt skick. Tillfälle för godsägaren som njuter av skinn och ädelträ."

Beskrivning

En av 5 208 tillverkade Mk VI med Bentleys egen Standard Steel Sport Saloon-kaross.
Denna högerstyrda vagn kom till Sverige från Storbritannien 1982, renoverades mekaniskt och registeringsbesiktigas sedan 1995.
Senaste ägaren, Alstads bilsamling, har haft bilen i elva år och ägarna har finåkt med den. Under tiden har man invändigt snyggat till originalinredningen med bland annat ny matta. Denna Bentley har någon gång fått ny lackering, idag med lite bättringar och småskav. Detta är en mycket proper vagn med rak sexcylindrig motor och dubbla SU-förgasare.
Bilen besiktigades i mitten av augusti i år utan anmärkning. Original handbok ingår.
Bentley Mk VI är i stort identisk med Rolls Royce Silver Dawn. Bara kylargrill och emblem skiljer dem åt.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1951/1951 
 • Första registreringsdatum
  1995-09-07 
 • Avläst mätarställning
  53215 miles 
 • Kw / hk
  97 / 130 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  4-vxl 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Flerfärgad 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Handtag höger ventilationsfönster saknas. Solskydd för bakruta mycket slitet. Taklucka går ej att öppna. Tidigare renoverat, prydligt motorrum. 90 procent av däcken kvar. Startar lätt och motor går bra men förgasaren har en tendens till att flöda över. Sliten fläktrem. Innerbelysning delvis ur funktion. Genomgången och målad under, fint skick. Buckla i bakre tvärbalk under bil.

 • Skick interiör:

  Original orenoverad inredning, bortsett från golvmatta. Stolar och dörrsidor fram och bak har ålderssprickor och är slitna. Innertak slitet. Trädetaljer har sliten/sprucken klarlack. Alla reglage, ratt, instrument etcetera i ok bruksskick. Hastighetsmätare har en eftermonterad km-tavla. Ett instrument saknas i lucka till handskfack. Bagagerum i bruksskick. Spegel på solskydd saknas.

 • Skick exteriör:

  Äldre omlackering. Fin kaross utan några stora skador. Lack är repig, skador och lackbättringar finns runtom hela bilen. Sprickor och krackelering i lack finns, bl.a. på tak och baklucka. Kylare, krom bucklig/skadad i ovankant. Dörrhandtag dåligt krom. Övriga kromdetaljer i fint bruksskick. Större repa i höger framruta, övrigt glas i normalt bruksskick. Gummilister torra.

 • Skick helhet:

  Delvis renoverad bil med original inredning. Behöver förgasarservice.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus Itrafik 1995-09-07 (Konvert)
Ursprungsbesiktning 1995-09-07 (regbes)
Datum i trafik 1:a gång 1995-09-07
Senast godk besiktning 2018-08-14
Körförbud Nej
Skattebefriad Ja
Antal ägare 3

Fakta om modellen

Bentley Mk VI tillverkades mellan 1946 och 1952. Detta var Bentley och Rolls-Royce första efterkrigsmodell och med 5 208 stycken tillverkade blev dessa mycket exklusiva bilar en rejäl succé trots de magra efterkrigsåren.
Mk VI fanns dels att få med karosser från fristående karossbyggare men mer vanligt var att de fick Bentleys egen saloon. Detta var för övrigt företagets första med standardkaross. 1952 fick både Rolls Royce Silver Dawn och Bentley Mk VI som standard karossen med dubbelt så stort bagage.
Alla bilar fick 4,3 eller 4,5-liters rak sexa med dubbla S.U. och till chassit nyttjades bladfjädrar bak, individuell hjulupphängning fram och trumbromsar runt om.
Mk VI efterträddes sedermera av en annan verklig klassiker, Bentley R Type.

Lagerort och visningsinfo

Välkomna på visning enligt nedan:
·     Måndag 1 oktober kl. 15:00 till 19:00

Visningsadress: Göteborg, Agnesbergsvägen 28, 424 38 Agnesberg

Hämtning

Hämtning sker efter tidsbokning. Vänligen boka tid genom att ringa till kundtjänst på 0723-705928. Hämtning skall ske senast fredagen den 19 oktober.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När du ropat in ett objekt och reservationspris uppnåtts, vill vi att du deponerar hela köpesumman på vårt klientmedelskonto innan hämtning kan ske.
 • När du skall hämta ett inropat objekt vill vi att du synar detta noga (undersöker det). Anser du då att objektet inte motsvarar vår beskrivning behöver du inte fullfölja köpet. Istället återbetalas i detta läge deponerad köpesumma samt inropsavgift.
 • Om du ej synar/undersöker objektet på plats, debiteras inropsavgift, men du behöver ej fullfölja affären.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG