Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9-3 Aero Turbo4 — 2014

En av de sista Saab-bilarna som lämnade svenska anrika bilfabriken i Trollhättan. De sista var alla av toppmodellen Aero Turbo4 och denna bil gick direkt till Saab-museét i Kisa. Endast inkörd 265 mil.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Bilen är likvärdig med ny. Har aldrig varit ute i regn. Inga anmärkningar."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
360 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14848
KISA
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9-3 Aero Turbo4?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Bilen är likvärdig med ny. Har aldrig varit ute i regn. Inga anmärkningar."

Beskrivning

Sista Saab-modellen, endast inkörd 200 mil och i skick precis som när den lämnade fabriken. En 9-3 Aero Turbo4 tillverkad 2014 i Trollhättan med 2-litersmaskinen på 220 hästar. Den har rullat sina första mil i trakten runt Kisa samt under några fotograferingstillfällen. En ny Saab, med allt vad det innebär. Det här är din chans. Ta den. Den kommer inte tillbaka.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2014/2014 
 • Första registreringsdatum
  2014-04-24 
 • Avläst mätarställning
  2650 km 
 • Kw / hk
  162 / 220 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Läder 
 • Färg
  Svart 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Likvärdig med ny. Fullutrustad. Inga anmärkningar.

 • Skick interiör:

  Vacker cremévit och svart skinninredning. Inga anmärkningar.

 • Skick exteriör:

  En elegant svart metallic kulör. Turbin-hjulen påminner oss, och ska påminna oss, om den klassiska första Saab Turbo.

 • Skick helhet:

  En helt ny Saab, tillverkad 2014. Har rullat sin sina få mil med ägaren till Saab-museet i Kisa bakom ratten.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2017-10-19
Ursprungsbesiktning: 2014-04-17 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2014-04-24
Senast godkända besiktning: 2022-05-04
Besiktigad tom: 2024-05-31
Årsskatt: 2318 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

SAAB:s historia i korthet:
Saab bildas 1937. Namnet står för Svenska Aeroplan Aktiebolaget. Syftet var att ta fram flygplan för det svenska försvaret. Den första bilen, Saab 92, visas 1947. Under 1969 slås Saab och lastbilstillverkaren Scania-Vabis ihop. På 1980-talet går Saabs personbilsdel med vinst, men i slutet av årtiondet vänder det. Personalen inom personbilsdivisionen dras ner med 1.500 personer från runt 15.000.
Följande år, 1990, läggs personbilstillverkningen i ett särskilt bolag, Saab Automobile AB. GM går in som ägare till hälften medan Investorägda Saab-Scania äger den andra halvan. 1991 lägger Saab ner sin fabrik i Malmö där 900 anställda byggde modellen Saab 900. Under 1994 och 1995 visar Saab Automobile vinst, det är de enda vinståren under GM:s ägande. 2000 tar GM över hela Saab Automobile. Tre år senare lanseras Saab 9-3. 2005 förlorar fabriken i Trollhättan kampen om att tillverka nästa generations 9-3, ett beslut som ändras tre år senare. Året därefter säljer Saab rekordmånga bilar, 133 000. Finanskrisen 2008 får GM att söka statligt stöd för att överleva. Under februari 2009 meddelar GM att Saab ska bli ett självständig bolag och säljas. Den 18 december 2009 meddelade General Motors att en nedläggning av Saab Automobile inleds. Flera köpare dyker upp men lyckas inte med finansieringen. Bolaget går i konkurs 2012. Kinesiska bolaget NEVS köper så småningom konkursboet och tillverkar de sista bilarna under 2013-2014.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Kisa

Visning:
Bilen visas på plats i Kisa bilmuseum söndagen den 29:e maj, kl 14 -17. Varmt välkomna!

(Adress: Tegelbruksvägen 3, 590 39 Kisa.)

Hämtning

OBS!

Fredag 10:e Juni klockan 15:00 - 19:00
Lördag 11:e Juni klockan 09:00 - 12:00

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG