Visa alla bilder

SAAB 9000 CSE 2.0t — 1998

En trivsam klassisk familjevagn med sportiga ambitioner, i fint originalutförande med goda utrymmen och tillförlitlig känsla.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Det kan sägas med en gång - det här är en trivsam vagn i fint skick med bra puts och väl fungerande. Här får man mycket bil för pengarna och man blir på gott humör i den här röda karamellen."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
47 500SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16930
HUDDINGE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9000 CSE 2.0t?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Det kan sägas med en gång - det här är en trivsam vagn i fint skick med bra puts och väl fungerande. Här får man mycket bil för pengarna och man blir på gott humör i den här röda karamellen."

Beskrivning

Den här vagnen registrerades för trafik i Sverige i juni 1998. Nuvarande ägare, Saab-entusiast, bilmekaniker och tävlingsförare, förvärvade bilen i mars 2022. Tidigare ägare var en bekant, som hade ägt bilen sedan april 2001.

Bilen har skötts om genom åren och är i fint skick.

Nybesiktigad i april utan anmärkning och körklar. Med bilen följer instruktions- och serviceböcker samt annan litteratur, besiktningsprotokoll samt diverse kvitton. En nyckel till tändningslås men dubbla till dörrar. Bilen är utrustad med dragkrok.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    1998/1998 
  • Första registreringsdatum
    1998-06-12 
  • Avläst mätarställning
    207 977 km 
  • Kw / hk
    110 / 150 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Manuell 
  • Klädsel
    Skinn och alcantara i grått med textilmattor 
  • Färg
    Röd 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Bilen startade lätt och gick fint i motor och drivlina. Vid provkörning upplevdes allt fungera väl, en behaglig tur. Ej kontrollerad på lyft men det såg bra ut undertill, av det som kunde ses. Bilprovningen har inte haft några andra synpunkter.

  • Skick interiör:

    Inredningen i fint skick med brukspatina, fina stolar (med Saabs logotype präglade) och baksäte, så också dörrsidor, paneler, innertak och mattor. Finns såväl original skyddsmattor i tyg som gummi. Ratt, instrument och reglage i fint skick. All el förefaller fungera, även el-antenn och AC-kyler bra.

  • Skick exteriör:

    Lackeringen var blank och fin med något litet stenskott och något litet "dörruppslag". Glas- plast-, gummi- och belysningsdetaljer i fint skick. Bra fälgar med något skav samt bra Michelindäck. Motor- och bagageutrymmen i fint originalskick.

  • Skick helhet:

    En modell som alldeles nyss var vanlig på våra vägar men som helt plötsligt, inte ses så ofta i trafiken längre. Modellen firar nu 40 år och är en klassiker. När den kom flyttade Saab fram sina positioner och klättrade upp emot premiumsegmentet. Den här vagnen, från modellens sista år, är en användarvänlig modern klassiker i fint skick.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-04-19
Ursprungsbesiktning: 1998-04-15 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1998-06-12
Senast godkända besiktning: 2024-04-23
Besiktigad tom: 2025-06-30
Årsskatt: 2199 kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Saab 9000 premiärvisades på Kålmården den 24 maj 1984 och tillverkades mellan 1984 (årsmodell 1985) och 1998. Modellen kom att utvecklas tillsammans med Fiat-koncernen och fick tre "syskon" i Fiat Croma, Alfa Romeo 164 och Lancia Thema.

Designen av modell 9000 tillskrivs Giorgetto Giugiaro och Björn Envall. Karosser fanns i fyradörrars Sedan och en femdörrars halvkombi. Det kom att tillverkas en mängd olika versioner genom åren. Allt från familjevagnar till vagnar med lyx- och sportiga ambitioner. En av dessa var Talladega-modellen som uppkallades efter en motorbana i USA, där Saab slog ett antal världsrekord i hastighet för standardvagnar.

Till årsmodell 1992 gjordes en uppgradering när modell 9000 CS introducerades. Femdörrars halvkombi, lägre front med fyra strålkastare, nytt bakparti med kraftiga förstärkningar och förbättrad säkerhet.

Den sjätte maj 1998 tillverkades den sista Saab 9000 vagnen, den kördes direkt till Saab Museum.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Huddinge

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-06-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG