Visa alla bilder

SAAB 9-3 Aero 2,0 Turbo4 Sport Sedan — 2014

Snygg 9-3 Aero Turbo 4 brukad av en tidigare Saab-anställd. Detta är bil nummer 345 av 421 byggda före produktionen avslutades. Låg körsträcka på bara 5 273 mil.

Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen har körs sparsamt lite och har alltid stått i garage, noggrant servad av Saab-specialister. Den går bra, med allt i perfekt fungerande skick. Besiktad till 2025-07-31, den är redo att köra hem."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
200 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16974
VARGÖN
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9-3 Aero 2,0 Turbo4 Sport Sedan?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Rebecca R Bengtsson
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Bilen har körs sparsamt lite och har alltid stått i garage, noggrant servad av Saab-specialister. Den går bra, med allt i perfekt fungerande skick. Besiktad till 2025-07-31, den är redo att köra hem."

Beskrivning

Köptes ny av en tidigare Saab-anställd och registrerades på hans fru, som fortfarande äger den idag. Hon säljer den bara för att hennes man, som älskade bilen, tyvärr har gått bort, och hon behöver istället en vinterbil. Den här bilen kommer att visas vid vår monter under Saab Festival.



Den 19 december 2011, en mörk dag för svensk bilhistoria, gick Saab Automobile i konkurs. Under sommaren 2012 övertogs konkursboet av National Electric Vehicle Sweden (NEVS), vilket inkluderade rättigheterna till Saab 9-3. Efter att fabrikerna hade varit stilla i över två år återupptog NEVS produktionen av 9-3-modellen. Endast en modellserie, Saab 9-3 Aero Turbo4, producerades. Den liknade den tidigare 9-3-modellen men hade vissa skillnader. Både GM och Scania slutade tillhandahålla vissa delar och lösningar. Trots att den kallades Saab hade den olika emblem, utan Gripen. Sätena var olika och hämtades från Volvo XC90. Både bränsleinsprutning och bromssystem var tvungna att modifieras. Den tillverkades i två färger: silver och svart metallic, med manuell eller automatisk växellåda, båda med sex växlar. Grundpriset var 279 000 SEK, med ytterligare 10 000 SEK för automatisk växellåda. Detta inkluderade vinterdäck och fri service upp till 9 000 mil.



I december 2013 startade produktionen och 421 bilar producerades, främst i mars och april året därpå, innan den avbröts den 20 maj. Till en början tillskrevs avbrottet brist på likviditet, med planer på att återuppta produktionen fyra veckor senare. Detta inträffade dock inte, och Saabs era som biltillverkare tog slut en gång till.

Tekniska data

  • Årsmodell/modellår
    2014/2014 
  • Första registreringsdatum
    2015-03-19 
  • Avläst mätarställning
    52 736 km 
  • Kw / hk
    162 / 220 
  • Drivmedel
    Bensin 
  • Växellåda
    Automat 
  • Klädsel
    Skinn 
  • Färg
    Svart 

Skickbedömning

  • Skick tekniskt:

    Den går väldigt bra, med en komplett servicehistorik och ingenting behöver fixas. Bara vrid om nyckeln och kör hem. Den har fina hjul och bra däck, vilket garanterar en smidig och trevlig åktur.

  • Skick interiör:

    Interiören är helt oskadad, endast lätta tecken på användning och slitage. Alla elektriska system, inklusive AC, fungerar perfekt. Med bara en lätt rengöring blir den se ut som ny.

  • Skick exteriör:

    Karossen är oskadad, ingen rost eller problem. Fint underredet. Lacken är väldigt fin och prydlig med bra glans. Det finns en liten lätt skråma på stötfångarens underdel och några väldigt små märken i lacken som bara syns om man tittar väldigt nära. Med en polering kommer den se ut som ny.

  • Skick helhet:

    Den här svenska bilen har stort historiskt intresse. Kombinationen av Saab / NEVS, utrustning, utseende, skick och körsträcka gör den till ett något unikt fordon. Oavsett om den kommer att fungera som en praktisk bil eller som en entusiasternas pärla återstår att se. Ändå är modellen redan en eftertraktad klassiker.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-05-01
Ursprungsbesiktning: 2015-02-03 (EEG)
Datum i trafik första gången: 2015-03-19
Senast godkända besiktning: 2024-05-15
Besiktigad tom: 2025-07-31
Årsskatt: 2318 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Lagerort och visningsinfo

OBS! Visas i vår monter under Saab Museum Festival 2024 under Lördagen den 8/6 mellan 10:00-17:00

Lagerort: Vargön

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Shaun Major
+46 709-72 40 07
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-06-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
  • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
  • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
  • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
  • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
  • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
  • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
  • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
  • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG