Visa alla bilder
Visa film

SAAB 9-3 1,9 TTiD Vector cabriolet — 2011

En Trollhättan byggd Cabriolet med få ägare och relativt låga mil, i fint originalskick.

Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Handläggare
Skicka E-post meddelande

"Här trivs man och känner sig bekväm och trygg med en portion sportig känsla. När Saab lanserade Cabrioletversionen av modell 9-3, generation 2, blev den en omedelbar success. Utseende, teknik, säkerhet och användbarhet ansågs då optimalt för biltypen. Jag, må vara part i målet, hade en likadan vagn i tio år, det var en bra bil. Här i ett trevligt välbevarat originalskick med komplett utrustning och allt fungerar väl. Top of Line av svensk bilbyggarkonst då, håller väl även nu."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
106 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
16935
LIDINGÖ
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande SAAB 9-3 1,9 TTiD Vector cabriolet?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Tore Thallaug
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Ida Johansen
Auktionshandläggare
Skicka E-post meddelande

"Här trivs man och känner sig bekväm och trygg med en portion sportig känsla. När Saab lanserade Cabrioletversionen av modell 9-3, generation 2, blev den en omedelbar success. Utseende, teknik, säkerhet och användbarhet ansågs då optimalt för biltypen. Jag, må vara part i målet, hade en likadan vagn i tio år, det var en bra bil. Här i ett trevligt välbevarat originalskick med komplett utrustning och allt fungerar väl. Top of Line av svensk bilbyggarkonst då, håller väl även nu."

Beskrivning

Den här vagnen registrerades för trafik i Tyskland den 29 mars 2011. Den såldes av Autohaus Etehad i Hamburg till en dam i Neu Ansbach. Den 16 december 2016 bytte hon in bilen hos samma firma. Ägaren behöll nu bilen som sommarbil till sin fru, som blev ägare nummer två. Den 12 januari 2021 köpte nuvarande ägare bilen av samma firma och tog så in den till Sverige. Transport och registreringsbesiktning ombesörjdes av firma Fredrik Wennerholm AB i Lund. Den 4 februari 2021 registrerades den i Sverige. Nuvarande ägare är en SAAB-entusiast och det blev hans åttonde Saab. Han har fortsatt att serva den enligt serviceinstruktioner från Saab. Vid 10.200 mil gjordes en fullservice, då även med byte av kamrem och vattenpump samt bromsar plus vätska. Från Tyskland och Autohaus Etehad finns intyg på mätarställning samt att bilen är "unfallfrei". Bilen är inte vinterkörd och har förvarats i garage. All dokumentation finns och medföljer. Dubbla nycklar.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  2011/2011 
 • Första registreringsdatum
  2021-02-04 
 • Avläst mätarställning
  107906 km 
 • Kw / hk
  118 / 160 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  Helskinn i mörkgrått, textilmattor 
 • Färg
  Silvermetallic 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen startar utan problem och gick fint i motor- och drivlina. Alla funktioner såsom automatlåda, styrning och bromsar fungerade väl. Ej kontrollerad på lyft men av det som kunde inspekteras, såg det bra ut.

 • Skick interiör:

  Inredningen är i fint originalskick. Alla funktioner förefaller fungera väl. AC kyler.

 • Skick exteriör:

  Fin originalslackering, fin grå sufflett där el-funktionen fungerade väl. Glas-, plast-, gummi- och belysningsdetaljer i fint skick. Så även emblem och lister. Fina fälgar med nya Nokia Hakka Blue3 däck.

 • Skick helhet:

  Det här är en av de senare byggda Cabrioletbilarna från Saab. Även om den inte ännu riktigt har åldern inne, är det en klassiker. Dessa vagnar var i stort sett en klassiker och entusiastbil från första början.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2024-05-01
Ursprungsbesiktning: 2021-02-04 (regbes)
Datum i trafik första gången: 2021-02-04 (110329)
Senast godkända besiktning: 2023-09-19
Besiktigad tom: 2024-11-30
Årsskatt: 3762 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 1

Fakta om modellen

Generation 1 av den nya modellen 9-3 som tillverkades 1998-2003 var alltså primärt en ansiktslyftning från den tidigare 900-modellen. Till Generation 2 och årsmodell 2003 hände det lite mer. Den tidigare combikupén försvann och istället lanserades en sedan, eller på Saabspråk, en SportSedan. Året därpå kom en ny Cabriolet. Dessa modeller var helt nya och byggde på GM-plattformen Epsilon, besläktad bl.a. med Opel Vectra och Cadillac BLS. Som vanligt fanns Saab-modellerna från snikversioner till häftiga Aero-versioner.Saabs cabrioletmodeller fick flytta runt en del. Från början gjordes dom hos Valmet i Finland. Andra generationens 9-3 cabriolet, som kom till modellåret 2004, kom däremot från Magna-Steyr i Österrike. Mot slutet flyttades dock produktionen hem till Trollhättan men den allra sista årsmodellen 2012 sattes ihop i Nyköping. Cabrioleten hade olika motorer, den mest populära var 2,0T-motorn, en fyra om 1998cm3 med 16 ventiler och Turbo som gav 210 hkr. Dessa hade första åren en 5 växlad manuell växellåda eller femstegs automat.Nåväl, den 19 december 2011, var en svart dag för svensk motor- och bilhistorik, Saab Automobile gick i konkurs. Den modellen som då stod på bandet, var den nya modellen 9-5. GM ägde licensrättigheterna vilket medförde att det inte blev någon mer tillverkning.Konkursboet övertogs sommaren 2012 av National Electric Vehicle Sweden, förkortat till Nevs. Där ingick däremot rättigheterna till Saab 9-3. Efter att fabrikerna stått stilla i drygt två år återupptog Nevs tillverkningen av just modell 9-3. Det blev endast en modellserie, Saab 9-3 Aero Turbo4

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Lidingö

Kontakta besiktningsman/handläggare för att boka en tid för visning:

Tore Thallaug
+46 705 90 23 65
tore@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2024-06-27.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG