Visa alla bilder

Volvo S90 3,0 24v — 1997

Volvos mest lyxiga modell på 1990-talet. Här i mycket fint skick. Före detta diplomatbil med största motorn, almadinröd lack och beige skinnklädsel.

Michael Luft
Värderingsman
Skicka E-post meddelande

"Mycket välvårdad, inga väsentliga anmärkningar. Fin lack och inredning. Bilen har gått 21.000 mil och går mycket fint i motor och växellåda."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
63 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
13796
BOHUS
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Volvo S90?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Michael Luft
Förordnad värderingsman museum och samlare
Skicka E-post meddelande

"Mycket välvårdad, inga väsentliga anmärkningar. Fin lack och inredning. Bilen har gått 21.000 mil och går mycket fint i motor och växellåda."

Beskrivning

Bilen togs ut i mars 1997 och användes i nästan 10 år som representationsbil vid ett konsulat i Sverige. Härefter har den haft två ägare som använt den som andrabil och samlarbil. Senaste året har den varit utlånad till Volvo Heritage som referensbil vid utbildningar med mera.
Modellen kom 1994 (960 och S90) och byggdes till 1998. Den betraktas av Volvokännare som den bästa bakhjulsdrivna Volvo som tillverkats. En rad förbättringar jämfört med den enklare 940-modellen gjorde 960 och senare S90-modellen till riktig lyxbil. Bl.a. kan nämnas 3-liters rak 6 cyl. motor med 24 ventiler. Annan bakaxelupphängning, finare inredning, klädsel och isolering, uppdaterad design (fr 1995) med mer integrerade lampor och stötfångare, dörrhandtag och lister som ger bilen ett mycket elegant utseende.
Skicket på denna bil är bättre än normalt. Bilen har aldrig varit skadad eller rostig och största delen av lacken är den ursprungliga. Inredningen i ljust skinn har vårdats väl och är fortfarande i bästa skick. Bilen har gått 21.000 mil, och är fullservad. Den ser ut som den gått max hälften. Tillfälle för Volvoälskare att köpa en bil i fint skick, som också är mycket trevlig att köra.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1997/1997 
 • Första registreringsdatum
  1997-02-14 
 • Avläst mätarställning
  211 470 km 
 • Kw / hk
  150 / 204 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Automat 
 • Klädsel
  läder 
 • Färg
  vinrödmet 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går fint i bromsar, motor och växellåda. Inget skrammel eller vibrationer. Stabil, pigg och tyst på vägen. Mycket trevlig motor med bra vrid.

 • Skick interiör:

  Hel och fin i klädsel, mattor och innertak mm.

 • Skick exteriör:

  Normalt skick för välvårdad bil. Endast några stenskott och smårepor går att hitta om man synar bilen noga.

 • Skick helhet:

  En S90 i mycket fint bruksskick, till glädje för samlare eller som finare bruksbil i många år och mil ytterligare.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Avst 2021-06-24
Ursprungsbesiktning: 1997-02-14 (EEG)
Datum i trafik första gången: 1997-03-27
Senast godkända besiktning: 2020-12-17
Besiktigad tom: 2022-02-28
Årsskatt: 2627 Kr
Körförbud: Nej
Antal ägare: 4

Fakta om modellen

Årsmodellerna 1997-98 byggdes inte på den normala produktionslinjen utan monterades ihop för hand av avdelningen "Special Vehicles" på Volvo-Torslandaverken och anses därför ha högre kvalitét än bilarna innan. Hösten 1998 ersattes modellen av helt nya S80, med framhjulsdrift.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Michael Luft
+46 708-20 21 13
michael@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-02-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG