Visa alla bilder

Saab 99 2,0 — 1984

En snygg Saab 99 av sista årsmodellen.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En trevlig bruksveteran i hyggligt skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
30 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14325
BROMMA
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Saab 99?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En trevlig bruksveteran i hyggligt skick."

Beskrivning

Nuvarande ägare har gjort en del renoveringar/ lagningar under tiden han ägt bilen, bland annat rostlagningar i golven och nya stötdämpare och fjädrar runt om som resulterade i att bilen blev lite sänkt på köpet. Bromsrör och slangar bak är bytta och bromsslangarna fram likaså. Bromsskivor och klossar har bytts ut runt om. Bilen har även utrustats med nytt batteri och ett nytt avgassystem och kopplingen är bytt i december -2021.

Service gjordes senast i våras med utbyte av alla vätskor samt alla tänddelar. Nya sommardäck och äldre dubbfria vinterdäck medföljer bilen.

Bilen kostade drygt 60 000 kr ny 1984.

En körklar saab i ett trevligt bruksskick.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1984/1984 
 • Första registreringsdatum
  1984-01-03 
 • Avläst mätarställning
  41342 km 
 • Kw / hk
  73 /  
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Textil 
 • Färg
  Vit 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Går bra i motor och transmission.

 • Skick interiör:

  Interiör i ett bruksskick. C- stolparnas tyg borttaget och sedan slipade och penslade med grå färg. Innertaket hänger på några ställen. Tejpfanéren på instrumentpanelen har bubblor.

 • Skick exteriör:

  Lacken är inte helt perfekt, men den är i ett gott skick (ev omlackerad) med några lackbättringar, sprickor och skav. Rost i dörrarnas nedre regioner.

 • Skick helhet:

  En saab 99 i ett trevligt körklart skick. Bilen har troligtvis rullat cirka 24000 mil.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Fordonsstatus: Itrafik 2021-05-27
Ursprungsbesiktning: 1983-10-21 (typbes)
Datum i trafik första gången: 1984-01-03
Senast godkända besiktning: 2020-10-19
Besiktigad tom: -
Skattebefriad: Ja
Körförbud: Nej
Antal ägare: 7

Fakta om modellen

Saab 99 tillverkades från 1969 till och med 1984 och ersattes sen av varianten Saab
90. När Saab 99 premiärvisades 1967 höjde många på ögonbrynen – den såg inte alls ut som föregångarna. Allt var nytt och ombyggt från grunden. 99 kan sägas vara den första *moderna” Saaben, och blev tillsammans med efterföljaren 900 storsäljaren framför alla andra.

1984: Stolsdynorna sänktes för bättre takhöjd. Brytarlöst tändsystem infördes. Till 1985 års modell bytte Saab namnet från Saab 99 till Saab 90 i samband med att den fick bakparti från Saab 900 som ett försök att öka försäljningen. Den 22 november 1967
premiärvisades Saab 99 i Stockholm och markerade Saab:s första steg upp
i högre bilklasser. Ända fram till modellens nedläggning 1987 uppdaterades och förbättrades 99:ans på flera punkter och i omgångar.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Bromma

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-02-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG