Visa alla bilder

Monark Cross 500cc — 1962

Egen och på sin tid framgångsrik version/tolkning av en Lito crossmotorcykel på en Monark-ram.

Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"BWA har inte testat cykeln, men den verkar vara i ett fint bevarat skick."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
51 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14500
SANDARED
RESERVATIONSPRIS
Ej uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande Monark Cross?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Peter Sundfeldt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande
Shaun Major
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"BWA har inte testat cykeln, men den verkar vara i ett fint bevarat skick."

Beskrivning

Cykeln byggdes 1962 på en Monark-ram med Lito-motor – det vill säga en ombyggd och preparerad Albin militärmotorcykel-motor – inspirerad av de riktiga Lito-hojarna från Helsingborg. Bengt "Pinnen" Ericsson körde tröjorna av sina konkurrenter och vann varje juniortävling det året. Han fortsatte att köra cykeln i flera tävlingar i början av sextiotalet. Hojen kan i viss mån sägas vara besläktad med en Lito-hoj (småskalig tillverkare från crossmotorcyklar 1961-67) och idag sitter det därför en Lito-dekal och en BSA 500-motor med Lito-kåpa på och i ramen. De gamla tävlingströjorna kommer från en annan förare som körde för Lito-teamet. Enligt familjen byttes originalmotorn för många år sedan, och cykeln kördes senast för cirka 6-8 år sedan. Den säljs på uppdrag av ägarens dödsbo och har tillhört en samling i Varbergstrakten i många år. Registrerades 1970 som Monark Cross med nummer N1305 och 1973 det nya registret som FKM 275. Den har sedan dess ramlat ur registret och behöver därför en ny registreringsbesiktning.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1962/1962 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
   
 • Kw / hk
   
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Vinyl 
 • Färg
  Grön 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Motorn är inte startad vid dokumentationstillfället, men den går runt med fin kompression, växlarna går i och bromsarna funkar fint. En sedvanlig uppstartservice är att rekommendera.

 • Skick exteriör:

  Den är generellt sett i gott skick, mindre repor och lackskador finns. Små repor kan hittas på tanken. Hjul och däck är i bra skick. Sadeln har några små slitskador, men är i övrigt komplett och snygg.

 • Skick helhet:

  Förhållandevis lätt att få tillbaka på vägen med en ordentlig service och registreringsbesiktning. Modelltolkningen är charmig och rolig på många sätt, i synnerhet med den fina tävlingshistoriken.

Fordonsuppgifter från Transportstyrelsen

Den fallit ur fordonsregistret och därför kommer köparen att behöva ombesörja en ny registrering.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Sandared

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Classic Car Depot
Shaun Major
+46 709 724007
shaun@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-02-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG