Visa alla bilder

MG MGA Coupe 1489 cc — 1958

Ett ovanligt bra renoveringsobjekt som har fallit ur registret och alltså inte körd efter 1973. Det var endast 131 högerstyrda exemplar av 1500 Coupe som blev byggda för export 1958.

Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En tidig MGA med hög renoveringspotentional."

NEDRÄKNING
HÖGSTA BUD
AVSLUTAD
42 000SEK
OBJEKTNR
LAGERORT
14528
GÄVLE
RESERVATIONSPRIS
Uppnått
LOGGA IN FÖR ATT LÄGGA BUD
Du behöver ha ett konto och vara inloggad för att lägga bud.
Tipsa och dela
Äger du en liknande MG MGA Coupe?
Kontakta oss för en kostnadsfri värdering.
Nisse Brandt
Besiktningsman
Skicka E-post meddelande

"En tidig MGA med hög renoveringspotentional."

Beskrivning

1500-motor och en cellulosalack i färgen Light Red. Detta exemplar är byggt i september 1958. Gamla uppgifter om dess registreringsnummer finns som grund för en ursprungskontroll och återregistrering. Bilen har alltså fallit ur Transportstyrelsens register. Tidigare ägare är bl.a. Leif Walter ur musikgruppen Mora Träsk.

Tekniska data

 • Årsmodell/modellår
  1958/1958 
 • Första registreringsdatum
   
 • Avläst mätarställning
  19579 km 
 • Kw / hk
  51 / 68 
 • Drivmedel
  Bensin 
 • Växellåda
  Manuell 
 • Klädsel
  Skinn 
 • Färg
  Röd 

Skickbedömning

 • Skick tekniskt:

  Bilen behöver ses över i både motor och drivlina. Är i behov av renovering.

 • Skick interiör:

  Interiören är i renoveringsbehov.

 • Skick exteriör:

  Bilen är i behov av renovering. Lacken är sliten och rost finns.

 • Skick helhet:

  Ett bra renoveringsobjekt som är i stort sett komplett. Se bilder.

Fakta om modellen

MGA är den första MG i sportvagnsserien som inte hade utanpåliggande skärmar utan mer en pontonliknande kaross. MG har i huvudsak tillverkat billiga och enkla sportbilar för folket även om undantag finns. Motorn i MGA är en såkallad BMC-B motor som även återfanns i några andra modeller av BMC. Den första modellen som kom 1955 ersatte MG TF, hade en 1500 cc motor på runt 70 hästkrafter. Serien avslutades 1962 och ersattes av MGB. Coupe´modellen började tillverkas 1956 då 16 exemplar blev färdigställda. Totalt tollverkades 6 272 Coupe' med 1500 motorn.
MGA hade en för tiden modern design.modernt Den blev en riktig storsäljare med över 100 000 tillverkade. MGA fanns både som Roadster och Coupé. Modellen fick den raka fyrcylindriga motorn från Magnette men med dubbla S.U. Även den fyrväxlade lådan kom från saloonen. Hjulupphängningen fram var individuell medan bakaxeln var upphängd i bladfjädrar. 1960 kom Mk II med den större 1600-motorn på 90 hk. I samband med moderniseringen fick bilen även högre utväxling –  det mest i ögonfallande var dock en delvis moderniserad grill och baklamporna från Mini.

Lagerort och visningsinfo

Lagerort: Gävle

Kontakta värderingsmannen/ombudet för att boka en tid för visning:

Nisse Brandt
+46 707 50 89 99
nisse@bilwebauctions.se

Hämtning

Hämtning skall ske senast: 2022-02-24.

OBS! Betalning (deposition till vårt klientmedelskonto) skall ske inom 5 dagar och innan hämtning. När vi mottagit din deposition på vårt klientmedelskonto skickar vi en bekräftelse till din e-postadress och du kan planera för hämtning.

Auktionsinfo

Allmänt om skicket på fordonen
 • På denna auktion har många fordon ingått i bilsamlingar och stått stilla (undanställda) länge. Av denna anledning är de beskrivna utifrån ett samlarperspektiv och kan behöva teknisk genomgång / underhållsservice (oljeservice, byte av batteri, däck, bromsöversyn mm) innan de kan tas i bruk.
 • Under auktionsdagarna kan informationen om ett objekt komma att uppdateras, fram till dagen innan auktionen avslutas. När du bjuder vid slutet av auktionstiden, och även har lagt bud tidigare, så ber vi dig därför att läsa igenom beskrivningarna noga, för det fall att något har ändrats (på grund av ev. ny info).
Viktigt att veta innan du bjuder!
 • När en auktion avslutats med dig som hösta budgivare och reservationspris uppnåtts erhåller du en rättighet att kunna köpa aktuellt auktionsobjekt. Med denna rättighet skall du bege dig till auktionsplatsen och bedöma auktionsobjektet och sedan fatta ditt beslut om köp. Först när du bestämt dig på auktionsplatsen tecknas köpeavtal. Innan du beger dig till på auktionsplatsen vill vi att du deponerar auktionssumman plus inropsavgift på vårt klientmedelskonto.
 • När du besiktigar ett inropat auktionsobjekt skall du undersöka detta noga och härefter fatta ditt beslut om köp. Anser du efter besiktning att du inte vill teckna köpeavtal meddelar du detta och då återbetalas deponerad summa samt inropsavgift.
 • Om du väljer att inte komma och besiktiga objektet på auktionsplatsen så kommer vi att debitera inropsavgiften. Härefter avslutas din möjlighet att köpa auktionsobjektet och deponerad auktionssumma återbetalas. Dock återbetalas ej inropsavgiften.
 • Om du genomför hela köpet på distans (utan att besöka auktionsplatsen) har du 14 dagars ångerrätt, men måste på egen bekostnad återlämna objektet. Dina fraktkostnader och andra kostnader ersätts ej när ångerrätt utnyttjas.
 • För objekt som inte avhämtats inom 14 dagar kan lagerhållning komma att debiteras. Du deltager i budgivningen efter inloggning på vår auktionsplattsform.
 • Du kan också deltaga i auktionerna fysiskt på plats, (utan att använda datakommunikation) på vårt auktionskontor i Göteborg och på ev. andra auktionsplatser. Ring isåfall kundtjänst på tel. 031-933331, så du får auktionstiden bekräftad innan du kommer.

Tack för att du följer våra auktioner!

Vi skickar ett mejl till dig när budgivningen startar.


Tack för visat intresse, du kommer nu få nyheter och information om kommande auktioner.

STÄNG